26.8.2020 T18 Nelonen

Hissikeskus-kenttä

VJS – LoPa 4-0 (0-0)

42′ 1-0 Sini
46′ 2-0 Veera
62′ 3-0 Vilma
66′ 4-0 Ina

Kohtasimme kotikentällä Lohjan Pallon eli LoPan. Ennen peliä me eli VJS olimme 12 joukkueen sarjassa toisena voitot-tasapelit-tappiot -statistiikalla 4-2-1 ja yhteismaalierolla 31-17. LoPa puolestaan oli toiseksi viimeisenä statistiikalla 1-0-6 ja yhteismaalierolla 10-19. Vedonlyöntimielessä lähdimme siis peliin selkeänä suosikkina, mutta vastustajaa emme tietenkään tälläkään kertaa aliarvioineet. Saimme nykyisestä 15 pelaajan joukkueestamme jalkeille 13 omaa pelaajaa. Lisäksi meillä oli yli-ikäisenä pelaajana VJS N2:n Ina (-01). LoPalla oli rosterissa 15 pelaajaa. Olimme harjoitelleet peliä edeltävissä kaksissa (2) treeneissä murtautumista ja maalintekoa, mikä oli pelissä pääteemamme.

Aloitimme pelin heti keskialoituksestamme lähtien vahvasti ja hallitsimme peliä n. 5 min. Tämän jälkeen hienosti pelannut ja syötellyt LoPa riisti pelin hallinnan itselleen ainakin 10 minuutiksi. Myöhemmin peli tasoittui, ja 1. puoliajan viimeisen n. 10 min ajan olimme hienokseltaan hallitsevampi osapuoli. Mitä murtautumiseen ja maalintekoon tulee, niin aika hiljaista oli, koska emme juurikaan saaneet vietyä pallonhallintaa riittävän ylös. Pyrimme kyllä etenemään syötellen, mutta meille tuli aivan liikaa syöttövirheitä helponkin oloisissa tilanteissa. Lisäksi välillä pallollisen pelaajan olo tehtiin tukalaksi siten, että hänelle ei tarjottu riittävää tukea, ts. ei liikuttu kunnolla pelattavaksi. Pitkälti näistä asioista johtuen emme juurikaan päässeet etenemään oikealta laidalta, mikä teki hyökkäyspelistämme yksipuolista. Lisäksi emme liiemmin päässeet prässäämään korkealta, koska emme saaneet pallonhallintaa vietyä ylös, ja koska vastustajan maalivahdin pitkät maalipotkut muodostivat pelotteen.

Tauolla painotin riittävän tuen tarjoamista pallolliselle pelaajalle, huolellisuutta syöttötyöskentelyssä sekä sitä, että voisimme välillä yrittää pitkiä murtosyöttöjä vastustajan linjan taakse. Lisäksi valmentaja Jukka, jolle olin delegoinut vaihtojen pyörittämisen, vaihtoi 1. puoliajan lopulla sekä tauolla joidenkin pelaajien pelipaikkoja, jolloin saimme roolitukset napsahtamaan kohdilleen.

Toisella puoliajalla joukkueemme oli kuin uudestisyntynyt. Pitkälti dominoimme peliä rauhallisen rakentelumme, hyvän liikkeemme sekä monipuolisen ja tarkan syöttötyöskentelymme turvin. Vyörytimme hyökkäyksiä vasemmalta, oikealta ja keskeltä sekä lyhytsyöttöyhdistelmillä että pitkillä murtosyötöillä. Neljän (4) eri pelaajan tekemät erilaiset maalit kuvaavat hyvin 2. puoliajan hyökkäyspelimme monipuolisuutta: 1-0 maali tuli harjoitellusta kulmapotkukikasta, missä Veeran ja Vilman yhteispelillä pelattiin Vilma vapaaksi laukomaan, mutta koska veto olisi mennyt maalin ohi, niin Sini tälläsi pallon upeasti suoraan ilmasta maaliin. 2-0 maalissa Veera teki hienon juoksualoitteen ja muistaaseni Saara vapautti millintarkalla murtosyötöllä täydessä vauhdissa jo olleen Veeran yksin läpi, ja Veera viimeisteli syöttämällä pallon alanurkkaan. 3-0 maalissa Sini syötti pallon Vilmalle, joka pienehköstä kulmasta maalia lähestyen harhautti pari pelaajaa ja ampui pallon maaliin. 4-0 maalissa pallo pelattiin syöttöyhdistelmällä oikea-aikaisen liikkeen tehneelle Inalle, joka pääsi laittamaan pallon läheltä liki tyhjään maaliin. Maalintekijät ja muistamani maalisyötön antajat nimesin, mutta myös muut pelaajat pelasivat hyökkäyssuuntaan vahvasti. Ja vaikka 2. puoliajalla hyökkäsimme railakkaasti, niin kenttätasapainomme säilyi varsin hyvänä myös puolustussuuntaan.