23.9.2020 T18 Nelonen

Hissikeskus-kenttä

VJS – EPS/B3 6-0 (1-0)

40′ 1-0 Charlotte
49′ 2-0 Vilma
59′ 3-0 Iida
61′ 4-0 Jenni
75′ 5-0 Vilma
78′ 6-0 Vilma

Kohtasimme kotikentällä nykymuotoisen joukkueemme viimeisessä sarjapelissä EPS/B3:n. Erityisesti tämä oli 02-syntyneille Adalle, Olivialle, Veeralle ja Vilmalle sekä kentän laidalla hengessä mukana olleelle toipilas Saaralle viimeinen sarjapeli juniori-ikäisenä, joten tunteet olivat pinnassa. Asian ääneen lausumisen jälkeen pyrimme valmistautumaan peliin mahdollisimman normaalisti. Meillä oli rosterissa 12 omaa pelaajaa eli Ada, Aippa, Brigitte, Charlotte, Iida, Jenni, Olivia (mv), Ruuti, Sini, Sohvi, Veera (C) ja Vilma sekä VJS N2:n pelaajat Annika (-03) ja Pinja (-01). EPS/B3:lla oli rosterissa 16 pelaajaa. Koska edellisessä eli Jäntevä-pelissämme emme saaneet 1. puoliajalla omittua pallonhallintaa itsellemme, niin tähän peliin lähdimme tarkoin roolitetulla ja neljissä (4) treeneissä systemaattisesti harjoitellulla mv-4-3-3 pelijärjestelmällä. Erityisesti olimme treenanneet tätä peliä varten rakentamista, laitojen kautta hyökkäämistä ja prässäämistä.

Taktiikka toimi, koska otimme heti kättelyssä pallonhallinnan itsellemme. Monipuolinen syöttöpelimme oli kaunista katsottavaa. Emme kuitenkaan juurikaan pystyneet etenemään hyvin keskustaa puolustaneen EPS/B3:n rangaistusalueelle asti. Koska pallonhallinta oli meillä, mutta maali ei roikkunut ilmassa (Sinin tolppalaukausta lukuunottamatta), niin käänsimme 1. puoliajan loppupuolella keskikentän kolmion toisin päin ja palasimme tuttuun pelijärjestelmäämme, mihin olimme myös pelisuunnitelmassamme varautuneet. Kun tuomari oli jo laittamassa pilliä suuhunsa puhaltaakseen 1. puoliajan poikki, niin kärki Charlotte teki vapauttavan 1-0 johtomaalin käytännössä prässäämällä pallon maaliin asti!

Toista puoliaikaa suorastaan dominoimme ja saimme sujuvan yhteispelin sekä ylärekisterissä pelaamisen turvin aikaiseksi melkoiset maalikarkelot. 2-0 maalissa usean pelaajamme yhtäaikainen ja peräänantamaton prässi puri, ja pallo saatiin syötettyä Vilmalle, joka pamautti pallon kaukolaukauksella maaliin. 3-0 maalissamme käskin Vilman heittämään pitkän sivurajaheiton kulmalipun läheltä kohti vastustajan maalia; pallo ajautui pompun kautta VJS.n juhlavuotispelipaitaa numero 50 kantavalle Iidalle, joka pusersi pallon maaliin. 4-0 maalissa syöttöketjun jatkeeksi ilmeisesti Vilma syötti pallon Jennille, joka taiteili pallon maaliin. 5-0 maalin Vilma teki kaukolaukauksella ja 6-0 maalin tilanteen pelaamisella loppuun asti. Näissä maalikarkeloissa ja niihin liittyvissä tapahtumaketjuissa oli aivan ehdottomasti kyse koko joukkueen yhtenäisestä esityksestä, missä kukin pelaaja pelasi omilla vahvuuksillaan joukkueen hyväksi. Itse asiassa maalintekijöistä on löydettävssä myös tiettyä symboliikkaa: Hattutempun tehnyt Vilma (-02) edusti joukkueemme ”konkarikaartia”, ikitaistelija Iida (-03) ”keski-ikäisiä” sekä Charlotte (-05) ja Jenni (-05) ”pikkujunnuja”. Kun vielä mm. huomioimme loisto-ottelun nousevana oikeana laitapakkina pelanneen Sinin (-05), niin voimme todeta, että nuorissa on tulevaisuus!

Tämä 12 joukkueen yksinkertainen eli meille(kin) 11 pelin sarja on ollut pitkä. Ensinnäkin olemme iloisia siitä, että sarja ylipäätään pystyttiin koronan puitteissa pelaamaan. Kun 1. pelissämme 25.6. kotijoukkue FC Kirkkonummi/HGYJ2 siirtyi pelin 38. minuutilla jo 3-0 johtoon, niin en olisi kuuna päivänä uskonut, että tulemme pärjäämään sarjassa näin hyvin. Mutta kun tuossa pelissä kirimme 2. puoliajalla upeasti 3-3 tasapeliin, niin saimme hyvän startin sarjaan. Sarjassa on vielä pelaamatta pelit FC Espoo/United vs. KP-75/TuPS YJ sekä FC Kirkkonummi/HGYJ2 vs. Jäntevä, mutta jo nyt on selvää, että sarjaa suvereenisti hallinnut RiPS/Sininen tulee voittamaan sarjan saldolla 10 voittoa, 1 tasapeli, 31 pistettä, maaliero 56-3. Me tulemme olemaan yhtä selvä kakkonen saldolla 7 voittoa, 3 tasapeliä, 1 tappio (RiPS/Siniselle), 24 pistettä, maaliero 43-17. Tällä hetkellä FC Reipas on sarjassa kolmantena 18 pisteellä. Jos FC Espoo/United (17 pistettä) ja FC Kirkkonummi/HGYJ2 (16 pistettä) voittavat viimeiset pelinsä, niin niillä on mahdollisuus nousta 20 ja 19 pisteeseen. Tämä saavuttamamme kakkossija on eräs joukkueemme historian upeimmista asioista! (Myös takavuosien tappioputkista on kokemusta, joten me todellakin osaamme arvostaa tätä saavutusta.) Kaiken kruunuksi Vilma on sarjan maalikuningatar 21 maalillaan! Toiseksi maalipörssissä sijoittuu RiPS/Sinisen Kerttu Kitinoja 17 maalillaan, ja kolmanneksi RiPS/Sinisen Veera Grönqvist ja Iina Hakala sekä FC Reippaan Annaleena Honkanen (toissakauden pelaajamme) 12 maalillaan. Toki maalipörssin 6. eli FC Espoo/Unitedin Onna Koskinen (9 maalia) saattaa vielä paukuttaa muutaman maalin joukkueensa viimeisessä pelissä.

Jatkan vielä hehkutusta toteamalla, että viidessä (5) viimeisessä pelissä emme päästäneet maaliakaan! Tähän on tärkeä osansa sekä maalivahti Olivialla että puolustuspään kenttäpelaajilla. Toki myös hyökkäyspään pelaajien prässäämisestä on ollut apua. Vastaavasti puolustuspään pelaajat ovat omalla panoksellaan edistäneet tekemiemme maalien syntyä. Kyseessähän on joukkuepeli!

Pienen mutta sitäkin sitoutuneemman joukkueemme pelaajat saivat sarjan kakkossijan myötä hienon palkinnon hyvästä harjoittelustaan. Luonnollisesti myös hyödyimme jonkin verran siitä, että pienen rosterimme takia jouduimme lainaamaan peleihimme pelaajia VJS N1:stä ja N2:sta; nämä pelaajat olivat usein meille selkeitä vahvistuksia. Vaikkapa N2:n Matilda (-01) teki 6 pelissä yhteensä 6 maalia. Mutta nämä vahvistukset olen vastustajille viestinyt/kertonut ja heidän nimet, iät, omat varsinaiset joukkueet ja tekemänsä maalit olen peliraporteissa dokumentoinut, joten mahdollisimman avoimin kortein olemme edenneet. Ja joka tapauksessahan viime vuosina asia on ollut lähes kaikissa peleissämme näin: VJS TU18 = omat pelaajat + vaihtuvat vahvistukset. Lausun suuret kiitokset VJS N1:n vastuuvalmentaja Mikaelille sekä VJS N2:n vastuuvalmentaja Artolle myötämielisyydestä vahvistusasiassa! Ja kiitän kauniisti vahvistuksia siitä, että he pelasivat aina peleissämme suurella sydämellä! Kiitän myös lämpimästi aisapariani valmentaja Jukkaa, jojo Pekiä ja huoltaja Aria sekä meitä kannustaneita katsojia tärkeästä panoksestaan! Ja kiitos kuuluu myös hyville vastustajille, tuomareille sekä muille toimijoille.