Alkukauden kuulumiset

Kausi on kovaa vauhtia etenemässä kohti kevättä Miniliigan ja Talviliigan merkeissä. Myös muutama turnaus on jo takana. Joukkueen molemmat peliryhmät ovat päässeet harjoittelemaan täysipainoisesti koko talven ajan ja joukkue odottaakin sarjapelien alkua innokkain mielin.

”Joukkueen pelaajat pääsevät mukaan seuran järjestämään PHV-seurantaan (Peak Height Velocity), jotta myös harjoittelun sisältö ja sen turvallinen toteutustapa pystytään kohdentamaan oikein”

Alkuvuodesta on koettu muutamia peleissä tapahtuneita loukkaantumisia ja selvää on, että pelaajat lähestyvät kovaa kasvun aikaa, jolloin kehonhuolto ja fyysisen valmennuksen laatu on isossa roolissa. Joukkueen pelaajat pääsevät mukaan seuran järjestämään PHV-seurantaan (Peak Height Velocity), jotta myös harjoittelun sisältö ja sen turvallinen toteutustapa pystytään kohdentamaan oikein, varsinkin, kun pelejä kertyy kauden mittaan paljon. Pelaajien harjoittelussa fyysinen puoli onkin viime kuukausina korostunut osana normaaleja harjoituksia. Myös omatoimiseen kehonhuoltoon keskitytään seuraavina kuukausina.

Pirkkahalliturnauksen voitto 2020

Punainen peliryhmä on pelannut alkukauden laadukkaita ja kovatasoisia otteluita jo kolmatta vuotta peräkkäin järjestettävässä Miniliigassa. Miniliigaan saatiin tälle kaudelle muutama joukkue lisää mukaan ja sarjan muodostavat siis VJS, HJK, Ilves, EBK, NJS, EPS, PKKU ja LePa/Kasiysi yj. 

Peliryhmän mukana on näissä peleissä esiintynyt liki 20 eri pelaajaa, mukaan lukien muutama VJS T09 Punaisen pelaaja. Pelaajat ovat talven mittaan kokeilleet eri pelipaikkoja ja osa pelaajista on lisäksi harjoitellut talven säännöllisesti P08 Punaisen kanssa kovatempoisissa harjoituksissa.

”Vastustajat ovat aivan huippuluokkaa, joten jokainen matsi on ollut tiukkaa vääntöä ja 1-2 poikkeusta lukuun ottamatta yhden maalin pelejä suuntaan tai toiseen.”

Miltä alkukausi ja Miniliigassa nähdyt pelit ovat vaikuttaneet, vastuuvalmentaja Mikko Seppänen?  

”Olemme saaneet mukavasti tasokkaita pelejä jo harjoituskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Miniliigan ansiosta. Vastustajat ovat aivan huippuluokkaa, joten jokainen matsi on ollut tiukkaa vääntöä ja 1-2 poikkeusta lukuun ottamatta yhden maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Paljon myös tasapelejä. Itse lasken Miniliigan pelit harjoituspeleiksi, joten olemme kierrättäneet pelaajia ja pelipaikkojakin pelaajakehitys edellä – tulos ei ole ollut se ainoa mittari pelin analysoinnissa”, kertoo Mikko

”Ilahduttavaa on ollut se, että riippumatta kokoonpanosta olemme olleet siellä 4-5/8 paikkeilla jokaisessa tapahtumassa, mikä kertoo joukkueen suoritustason tasaisuudesta. Toki aivan huippusuoritukset tuloksellisesti ovat jääneet puuttumaan mutta niiden aika tulee sitten lähempänä kesää. Tämä Miniliigakonsepti on ollut ehdottoman hyvä asia sinä aikana, kun olen tätä joukkuetta valmentanut.” 

”Muuten Punaisen peliryhmän pelit ovat talvikaudella jääneet lähinnä Pirkkahalliturnaukseen ja satunnaisiin yksittäisiin harjoituspeleihin, joita on pelattu Miniliigan takia harvakseltaan. Pirkkahalliturnaus oli tuloksellisesti vahva suoritus, viisi peliä ilman tappioita ja vain yksi päästetty maali – pelimme sinällään oli vielä kehitysvaiheessa mutta turnausvoitto on aina ansaittava, joten tyytyväinen olin antiin Tampereelta”, kertaa Mikko. 

”Valkoisesta peliryhmästä useampi pelaaja on kauden mittaan kiertänyt pelaamassa kilparyhmän kanssa” 

Valkoisesta peliryhmästä useampi pelaaja on kauden mittaan kiertänyt pelaamassa kilparyhmän kanssa sen lisäksi, että peliryhmä on pelannut T07/08 haastetason Talviliigaa. Kovia pelejä on siis kertynyt lukuisia myös Valkoisen peliryhmän pelaajille.

Talviliigaa T07/08 sarjassa

”Valkoisen talvisarjavalinta oli tiedostettu riski, koska pääasiassa vastustajat ovat vuotta vanhempia mutta valinnanvaraa talven sarjoissa ei hirveästi ollut. Valkoisen peliryhmän pelaaminen onkin ollut positiivinen yllätys – jokaisessa pelissä olemme pelanneet omalla pelitavallamme ja tulokset ovat olleet hyviä. Voittoja, tasapelejä ja tappioita sopivassa suhteessa. Lisäksi useampi Valkoisen peliryhmän pelaaja on osoittanut pystyvänsä pelaamaan oman ikäluokkansa kärkipään joukkueita vastaan Punaisen mukana Miniliigoissa. Toki muutamaa kehittymishaluista pelaajaa kaipaisi lisää rinkiin mutta onneksi myös seuran lahjakkaasta 2009 ikäluokasta olemme aina tarvittaessa apuja saaneet, iso kiitos siitä. Yhteistyö ikäluokkien välillä toimii hyvin”, iloitsee Mikko.

”Viime kaudella aloitettua, tyttöjoukkueiden välistä yhteistyötä on jatkettu säännöllisesti myös kuluvalla kaudella.”

Viime kaudella aloitettua, tyttöjoukkueiden välistä yhteistyötä on jatkettu säännöllisesti myös kuluvalla kaudella. Seuran tyttöjoukkueiden vastaavat kerääntyivät jälleen valmennuspäällikön johdolla ennen hiihtolomaa käymään läpi VJSn tyttöjoukkueiden tilaa. Yhteistyö jatkuu ikäluokkien välillä tiiviinä ja pelaajien sekä tyttöfutiksen kehitykseen panostetaan pitkäjänteisesti.

Ennen kuin kevään sarjapelit alkavat toden teolla niin on aika vetäytyä sitä ennen kuitenkin ansaitulle hiihtolomatauolle. Joukkue toivottaa rentouttavaa hiihtolomaa kaikille matkassa mukana olleille, pelaajille, taustoille sekä reiluille vastustajille. Muistakaa ottaa rennosti lomalla ja helmikuun loppupuolella nähdään taas viheriöllä!