Tervetuloa VJS:n
superjengin sivuille

VJS:n SuperJengi on erityistä tukea tarvitsevien lasten oma joukkue. Mukaan ovat tervetulleita tytöt ja pojat ikähaitarilla 5-11v. Harjoituksissa on mukana VJS:n ohjaaja ja lapsilla on lisäksi oma vanhempi/huoltaja/muu aikuinen apunaan. Tukihenkilö saa osallistua maksutta lapsen mukana harrastukseen. Harjoitusajat ja -paikat löydät täältä.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ MUKAAN SUPERJENGIIN.

PERHEET SAAVAT APUA TUKIHENKILÖN HANKINTAAN VANTAA KAUPUNGILTA

Tukihenkilö tukee vammaisia henkilöitä osallistumaan mm. harrastuksiin ja vapaa-ajanviettoon. Tukihenkilö tukee tilanteissa, joissa avun tai tuen tarve on pieni, lyhytkestoinen ja yksilöllisestä tarpeesta nouseva. Tukihenkilö voi olla apuna esim. ostoksilla, asioinnissa ja harrastuksissa. Esimerkkejä tukihenkilötoiminnasta. Katso Henkilö kohtainen apu video tästä linkistä!

Tukihenkilö voi: 

  • auttaa itsenäistyvää nuorta irtautumaan lapsuuden kodista
  • tukea asumisyksikössä tai itsenäisesti asuvaa henkilöä
  • tukea yhteiskuntaan osallistumisessa ja syrjäytymisen ehkäisemisessä.

 Kuka voi toimia tukihenkilönä?

Tukihenkilön on oltava vähintään 16-vuotias vastuuntuntoinen ja luotettava henkilö, jolla on halua, aikaa ja voimavaroja arjen tukemiseen. Tukihenkilönä toimimisesta maksetaan palkkio.

Tukihenkilöpalkkio jakaantuu kahteen luokkaan.

  1. A) Tukihenkilö saa bruttopalkkion 45 €/kk sekä kulukorvaustaenintään 40 €/kk (per tuettava). Alle 10 tuntia/kk.
  2. B) Kun tukihenkilö sitoutuu tukemaan vähintään 10 tuntia kuukaudessa,tukihenkilö saa bruttopalkkion 85 €/kk sekä kulukorvausta enintään 50 €/kk.

Palkkiot ovat veronalaista tuloa.

Vantaan kaupungilla ei tällä hetkellä ole listaa tukihenkilöistä, joita voidaan sitten asiakkaille tarjota. Tukihenkilön pitäisi asiakkaan/perheen itse nimetä. Esim. Luotettava sukulainen tai perheystävä (kuitenkin yli 16v) joka on halukas pientä korvausta vastaan olemaan asiakkaan tukena harrastamisessa, mikäli asiakkaan vanhemmille tämä ei mahdollista.

Tukihenkilöä voi hakea vammaispalveluhakemuksella (Vantaan nettisivulla), siinä ei erikseen rasti ruutuun kohtaa tukihenkilölle, mutta vapaantekstin kenttä, jossa voi ilmoittaa mitä hakemus koskee.Tai vapaamuotoisella hakemuksella s-postilla tai postitse.

Tukihenkilöä hakevan asiakkaan tulee olla vammaispalvelun asiakkaana.

Vammaisneuvontamme palvelee:

  • puhelimitse arkisin klo 9-15 (09) 839 24682
  • sähköpostitse vammaisneuvonta@vantaa.fi
  • postitusosoite: Vammaisten asiakasohjausyksikkö, PL 2712, 01030 Vantaan kaupunki
  • Henkilökohtaisen avun työantajamallin mukaiseen palkanmaksuun liittyen voitte olla yhteydessä:sähköpostitse henka@vantaa.fi

Harrastamiseen tukea perheet voivat saada myös muista tahoista. Lue lisää Paralympiakomitaesta heidän kotisivuiltaan: www.paralympia.fi
Joukkueen hyveet

Add some content to your accordion item here.

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö

Anna Niemelä
anna.niemela(a)vjs.fi

Vastuuvalmentaja

Valmentaja

Roosa Romppanen