03.06.2018 PC14 ELL: VJS -KäPa

Otteluennakko

Pelaajat ovat päässeet ansaitulle kesälomalle koulusta mutta jalkapallokausi jatkuu edelleen. Joukkue pelaa kevätkauden viimeisen kotiottelun Aktia Areenalla, kun 14-vuotiaiden poikien Etelälänsiliigan kärkijoukkue Käpylän Pallo tulee vieraaksi tänään.

Joukkueet kohtasivat harjoituskauden aikana kerran ja Huuhkaja-päivän ottelu päättyi tasan 1-1. KäPa on ollut kevätkaudella vakuuttava kahdeksalla voitolla ja huimalla 48-6 maalisuhteella. VJS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja takana on kaksi tappiota HJK:ta ja FC Honkaa vastaan. ELL-sarjataulukossa on tungosta kuuden joukkoon, joten VJS:kin tarvitsee kipeästi lisäpisteitä. Tänään lisäpisteiden hankkinnasta tulee erittäin hankala, kun ikäluokan parhaimmistoon kuuluva joukkue tulee vastaan.  Tervetuloa kaikki seuraamaan auringonpaisteelta suojatulle Aktia Areenalle junnufudista sunnuntaipäivän päätteeksi. Ottelu alkaa klo 19:15.

Ottelun kokokoonpano ja liveseuranta löytyy linkistä

Vastuuvalmentaja Söderholmin kommentit ottelua edeltävänä päivänä:
”Taas on vierähtänyt tovi edellisestä ottelusta ja on kiva päästä taas pelaamaan. Eilisissä ottelua edeltävissä harjoituksissa paikalla oli kaikki joukkueen pelaajat, joten päästään valitsemaan sopivimmat pelaajat tähän otteluun ja hyvällä fiiliksellä haastamaan KäPa. KäPa kuuluu ikäluokan ehdottomaan huippuun ja on luonnollisesti ottelun ennakkosuosikki, mutta uskon, että meillä on mahdollisuus, jos onnistumme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme täydellisesti. Edellisen kerran kohtasimme helmikuussa ja silloin päädyttiin tasapeliin. Se oli meiltä erinomainen suoritus ja samanlaista esitystä lähdetään tavoittelemaan huomenna.

Tämä on samalla kevätkierroksen viimeinen kotiottelumme ja ottelu pelataan totuttuun tapaan Aktia Areenalla. Aktialtahan kukaan ei ole pystynyt viemään täyttä pistepottia tällä kaudella ja tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että vieraat ei onnistu siinä tälläkään kertaa. Joka tapauksessa uskon, että tulee hyvätasoinen, viihdyttävä ja pelaajia kehittävä jalkapallo-ottelu ja se on luonnollisesti kaikesta tärkeintä.”

KäPan valmentaja Jesse Martinsin kommentit ottelua edeltävänä iltana:
”VJS on laadukas hyvä joukkue, joka on vuosi vuodelta ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Pelistä tulee varmasti hyvä tempoinen jalkapallo-ottelu. Lisämausteen otteluun tuo vastikään alkanut kesäloma, jonka seurauksena kaikilla fiilikset muutenkin jo heti alkuun varsin hyvät. Meillä oli vaikea viikko, sillä 2/3 pelaajistamme oli Tanskassa pelaamassa koululaisjoukkueen PM-kisoissa, josta irtosi kultaa Suomelle ensimmäistä kertaa näissä karkeloissa.”

Otteluraportti

Ottelu alkoi sarjajohtajan Käpylän Pallon hallinnalla. KäPa onnistui jatkuvasti luomaan painetta VJS:n puolustusalueelle. Vierasjoukkue häiritsi korkealla prässillä VJS pelinrakentelua, joten VJS:n hyökkäykset olivat harvassa. 16:nnella minuutilla KäPa maalipörssiä johtava hyökkääjä pääsi laukaisemaan kuudesta metristä. VJS sai blokattua ensimmäisen laukauksen mutta epäonneksi pallo kimposi uudestaan KäPan hyökkääjälle, joka ei tällä kertaa erehtynyt ja siirsi helsinkiläiset 1-0 johtoon. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun Käpan hallitessa pallo ja peliä. VJS joutui puolustusasemiin ja taisteli urheasti maalivahti Taalikan johdolla.

Toisella puoliajalla jatkui KäPan hyökkäysten vyöry VJS:n maalia kohti. Vierasjoukkue sai toisen puoliajan 11:nnella minuutilla työstään palkinnon, kun VJS puolustus epäonnistui keskityksen purussa ja  pallo tippuu KäPan pelaajalle, jolle siunautui avoin paikka maalintekoon. Vierasjoukkueen pelaaja ei erehtynyt ja vei KäPan kahden maalin vierasjohtoon. Pikkuhiljaa VJS:n hyökkäyspelaamisessa tuli onnistumisia ja pelaaminen parani. Ottelun viimeiset 20 minuuttia kuluvat tasaisissa merkeissä. Aivan ottelun viimeisillä hetkillä VJS sai yrittää kavennusta vapaapotkusta kahdesti.  Tällä kertaa kummastakaan ei tullut onnistumista ja vierasjoukkue mursi Aktia Areena tappiottomien otteluiden kotitaian. Laadukasta jalkapalloa pelannut KäPa otti ansaitun voiton.

KäPan nettisivullaan julkaisemat ottelun tilastot:

Pallonhallinta Laukaukset
KäPa 65 % 25
VJS 35 % 3

Söderholmin kommentit ottelun jälkeen:
KäPa oli erinomainen ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa. Me pelattiin hyvä peli. Mä olen niin tyytyväinen meidän esitykseen kuin tappiopeliin voi olla. Olen erittäin tyytyväinen meidän peli ilmeeseen ja siihen miten haastettiin mutta KäPa oli yksinkertaisesti liian hyvä meille. Erittäin hyvä jalkapallo-ottelu. Onnittelu KäPalle ansaituista pisteistä.

Koonti pelissä kovasti uurastaneiden Henrik Kaiteran ja Eemeli Myllön kommenteista:

Henrik:
Me aloitettiin aika vahvasti eikä mielestäni KäPalla ollut kauheasti hyviä maalintekotilanteita. Sitten kun peliä kulua, KäPa sai pelinhallinnan ja pystyi tekemään sen yhden maalin. Toka puoliaika alku oli meiltä aika heikko. Ei pystytty oikein pallollisiin pitkiin hyökkäyksiin ja he saivat toisen maalin. Loppuun kohti parannettiin ja päästiin hyökkäämään.  Päästiin vielä muutamalle paikoille mutta tänään ei vaan mennyt.

Eemeli:
Olihan se peli KäPan hallintaa mutta me saatiin myös hyviä vastahyökkäyksiä ja ihan  hyviä paikkoja. Peli oli tiukkaa vääntöä. Toka puoliaika oli meiltä vähän parempi mutta KäPa oli tänään parempi.

Otteluvideot
Ensimmäinen puoliaika
Toinen puoliaika