Takalinjat jatkossakin sotilaallisen särmänä

Keväällä 2018 Old Starsin treenivahvuuteen liittynyt Ville Vihanne siirtyi lopullisesti joukkueeseen viime kesänä ja debytoi topparina syyskierroksen ensimmäisessä ottelussa Espoon Tikkaa vastaan. VJS Juventuksessa futiksen aloittanut Ville kävi läpi VJS:n juniorimyllyn ja nousi ysikymppisten edariin saakka, kunnes futis jäi tauolle B-junnuissa. Myöhemmin  ura jatkui Valkealan Kajossa, jossa armeijan leivissä työskentelevä Vihanne pelasi Kaakkois-Suomen 4. ja 5. divaria.

Ville saapui runosuomivuosien jälkeen Vantaalle.

Tie Valkealasta Länsi-Vantaalle

– Työkuvioiden muututtua koitti paluu pk-seudulle ja pohdin täällä tulevaa seuraa. Old Starsissa oli joitakin junnuaikojen pelikavereita, jotka kehottivat tulemaan treeneihin kokeilemaan.

Kerkesin viime kaudella pelata ainoastaan syyskauden muuton ja lapsen syntymän myötä. Muutaman raskauskilon vuoksi juoksukunto ei ollut huipussaan, joten syyskaudella jalka liikkui varsin raskaasti. Joukkueesta jäi kuitenkin puolikkaan kauden perusteella hyvä maku seuraavaa kautta ajatellen.

 

Nyt pienen lapsen isällä on kuitenkin täysi harjoituskausi alla – millä eväin mennään kuluva kausi?

– Pääsin nyt olemaan pre-seasonilla hyvin mukana. Treeneissä on jatkunut hyvä meininki mikä viime kauden puolikkaan perusteella mieleen jäikin. Tällä kaudella autan parhaani mukaan, jotta joukkue taistelee lohkon kärkisijoista ja haastaa muut joukkueet nousutaistossa. Hyvillä mielin mennään!

 

Koutsin suusta:

– Hienoa, että Ville jatkoi mukana tälle kaudelle. Joukkuetta kasattaessa pyritään aina etsimään hyviä pelaajia, mutta ennen kaikkea haetaan hyviä jätkiä jotka sitoutuvat tähän hommaan. Viime syksy oli vaikea ja mukana olevilta kundeilta vaadittiin paljon. Villekin joutui uutena kundina pelaamaan välillä kolmen linjassa ja toisinaan neljän linjassa ja pelipaikka vaihteli puolustuksen keskustan ja laidan välillä melkein peli kerrallaan. Silti mitään narinaa ei tarvinnut kaverin suusta kuunnella.

Nyt on hyvä, että meidän pelisysteemi on vakiintunut ja Ville on saanut olla mukana koko harjoituskauden. Sitä kautta pelipaikkakin on vakiintunut puolustuksen keskustaan, jossa Ville katkoo hyvin ja ohjaa muita. Meillä on tällä kaudella hyvä kilpailu puolustuksen pelipaikoista ja Ville on aloittanut kauden vahvasti. Vastuuta tulee varmasti myös jatkossa.