Kausiennakko 2019

Talven ja kevään pitkä odotus on viimein takana. Old Stars starttaa kautensa myöhään perjantaina, kun se matkustaa Tuusulaan PKKU/2:n vieraaksi. Luvassa on heti kova ottelu, sillä kotijoukkue on ehdottomasti yksi Neloslohkon ennakkosuosikeista. Punapaidat liikuttavat hyvin palloa vähin kosketuksin ja joukkueessa on useampia pelimiehiä, joilla on lähivuosilta kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta.

Muista joukkueista sen verran, että NJS:n kanssa meillä on aina ollut tasaväkisiä taistoja ja NouLa on myös hyvä porukka. Rira vei syksyn keskinäisen ja siitä lähdetään myös parantamaan.

Lohkossa on myös jokunen Old Starsille uudempi tuttavuus. Sibbo Kolmosesta tippuneena on varmasti etenkin kotonaan vaikea joukkue ja FC Pelifiilikseltä löytyy sekä useampi nimimies että pirteänoranssit pelipaidat. EPS Reservi on melkoinen arpa, sillä mikäli joukkue tekee yhteistyötä Kakkosessa pelaavan edustusjoukkueensa kanssa, voi se saada yksittäisiin otteluihin koviakin vahvistuksia. Sen verran mutulla kuitenkin mennään, että jätetään pylväsdiagrammit ja muut analyysit viisaammille.

 

OLD STARS KAUDELLA 2019

Kauden 2018 loppu oli vaikea, kun osin loukkaantumisistakin johtuen joukkue kärsi melkoisesta pelaajapulasta. Tämä näkyi paitsi otteluissa, myös harjoitusten laadussa kun liian usein treenit jouduttiin vetämään läpi vajaa kymmenellä pelaajalla. Tämä näkyi väkisinkin väsymisenä ja sekavana pelaamisena syksyn ratkaisupeleissä. Positiivista oli kuitenkin se, että vaikean syksyn mukana pysynyt tiivis runko yhtenäistyi ja sen päälle oli hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta.

Tammikuussa alkaneille harjoitusvuoroille saatiin heti pari-kolme uutta pelimiestä, kun Pajtim Sadiku ja Ville Lindqvist liittyivät mukaan. Maaliskuun aikana mukaan hyppäsi Mame Tan ja kokeilemassa on käynyt jokunen muukin. Pari uutta pelaajaa on vielä julkaisematta – niistä lähiviikkoina lisää.

”Hägi” is back.

Sairastupakin on pikkuhiljaa tyhjentymässä. Keskikentän moottori Jani Hägg on toipunut polvivammastaan ja koko viime kauden loukkantumisen vuoksi missannut Juha Pulkki on palannut tolppien väliin. Myös puolustuksen laidalla viihtyvä Ville Virtanen on pikkuhiljaa palaamassa pelikuntoon. Ainoastaan monivuotinen luottoratsu Janne Lehmustola on vielä pidempään sivussa, kun viime kesänä leikattu polvi ei ole kuntoutunut aivan toivotunlaisesti. Lisäksi Pajtim sai pari viikkoa sitten pientä takapakkia polvensa kanssa ja Hannes Toivanen kärsii nilkkavaivoista, mutta näyttää siltä, että kundit saadaan täyteen harjoitusvahvuuteen lähiviikkojen kuluessa.

Kaikkiaan joukkueessa on tällä hetkellä 28 pelaajaa.

 

HARJOITUSOTTELUT

Old Stars pelasi kaikkiaan viisi treenipeliä keväällä ja joukkueen otteita on leimannut ailahtelevaisuus. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ihme, sillä jo Kutosesta asti palvellut peliryhmitys 3-5-2 sai tänä vuonna väistyä ja joukkue on pelannut harjoitusotteluissa neljän puolustuslinjalla. Lisäksi pelaajakohtainen rotaatio on ollut näissä peleissä melkoista ja osaa pelaajista on ajettu sisään myös uusille pelipaikoille.

A-junioreita vastaan kärsityn tappiopelin musta toinen puoliaika muistutti muutamista kipukohdista, mutta suurempaan synkistelyyn on kuitenkaan turha ryhtyä. Joukkueen peli varmasti kehittyy kauden mittaan ja kevään ensimmäisissä sarjaotteluissa harvoin muillakaan tekeminen on täysin valmista. Alkukaudesta ensimmäiset voitot usein revitäänkin asenteella ja kauneuspisteitä ei tunnetusti jaeta.

 

KOUTSIN SUUSTA

Lähdetään sarjaan luottavaisin mielin. Ensimmäinen sarjapeli on ollut sarjatasosta riippumatta  meille joka vuosi haastava ja sitä se tulee olemaan varmasti myös nyt. Tärkeää on löytää ja ylläpitää hyvä asenne jokaiseen kaksinkamppailuun ja auttaa kaveria tiukoissakin paikoissa. Varmasti pystytään tekemään peli vaikeaksi jokaiselle jengille tässä lohkossa.

Harjoituksissa on ollut koko kevään hyvä tekemisen meininki ja uusien pelaajien myötä joukkueessa on myös aiempaa enemmän syvyyttä. Meillä on paljon hyviä pelaajia tässä ja kilpailu peliajasta on hyvällä mallilla. Kiritetään kaikki toisiamme parempiin suorituksiin.

Kun äijät sitoutuvat käymään harjoituksissa myös jatkossa, saadaan kaksi hyvää tapahtumaa joka viikko ja uskon sen kantavan pitkälle. Jos saadaan sama tahti pidettyä syyskuun loppuun, uskon meidän taistelevan ihan lohkon kärkisijoista. Silloin vältetään viime syksyn kaltainen romahdus ja taistellaan täysistä pisteistä joka pelissä.

Old Stars pelaa kotiottelunsa tällä kaudella hieman vaihtelevasti Myrtsin stadionilla ja Vantaankosken Aktia Areenalla. Somea seuraamalla pysyy kuitenkin hyvin kartalla, missä ja milloin pelataan.

Nähdään kentänlaidalla!