Kausi 2017 purkissa

Kausi päättyi Sipoon kaaduttua päätösottelussa vahvan toisen puoliajan esityksellä lukemin 5-1. Tämä tiesi Old Starsille lohkonsa kakkospaikkaa ja ensi kauden sarjataso selviää viimeistään ensi keväänä. Joukkue vetää maanantaina vielä yhdet treenit, jonka jälkeen se vetäytyy talviteloille. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä kääntää katsetta hieman taaksepäin ja purkaa kauden 2017 tapahtumia.

Joukkue hymyssäsuin vikan sarjapelin jälkeen.

Pelillisesti päättynyt kausi oli ihan ok, sillä joukkueena hallitsimme valtaosaa sarjaotteluista tutulla pallonhallintaan perustuvalla pelitavalla. Pallo liikkui, vastustaja joutui juoksemaan usein perässä ja pelaaminen tuntui mukavalta. Myös puolustus toimi pääpiirteittäin hyvin ja joukkue päästi selkeästi vähiten maaleja omassa kolmoslohkossaan. Palloa kaivettiin myrtsiläismaalista 20 kertaa 18 ottelussa, kun tehtyjen maalien saldo oli 55. Maalipaikkoja luotiin vähintäänkin kohtuullisesti joka pelissä, mutta tehottomuus etenkin kevään peleissä kostautui pistesarakkeessa sen verran, että NJS 2 karkasi lohkovoittajaksi. Syksyn pelissä nurmijärveläisillä oli kuitenkin sen verran laadukas poppoo jalkeilla, että pärjäävät varmasti hyvin myös Nelosessa.

Rotaatio pyöri myös varsin kivasti läpi koko kauden ja kaikki pääsivät pelaamaan sarjassa isoja minuutteja. Joukkueeseen uutena tulleet Hannes Toivanen, Ville Silfverberg, Peter Vainio ja myöhemmin liittyneet Jesse Kaskinen ja Yavuz Ahonen pääsivät hyvin porukkaan mukaan ja antoivat merkittävän panoksensa myös kentällä. Silfverberg osoitti tasonsa tolppien välissä ja uudet kenttäpelaajat avasivat kaikki maalitilinsä mustapaidoissa heti debyyttikaudellaan. Vainio voitti  lisäksi joukkueen sisäisen maalipörssin 11 osumallaan.

Regions’ Cup tarjosi myös hienoja hetkiä. Tippuminen 32 parhaan joukossa tuli lopulta tylyillä lukemilla JäPSin nuorisokaartia vastaan, mutta kaksi ensimmäistä ottelua olivat hieno työnäyte koko joukkueelta. Nelosen ylivoimaiseen parhaimmistoon kuulunut FC Espoo/2 kaatui rangaistuspotkuilla jännitysnäytelmän jälkeen. Old Starsilta uupui koitoksesta monta avainpelaajaa ja silti se loi vastahyökkäyksistä merkittävästi enemmän vaarallisia tilanteita, kuin nuori ja taitava vastustajansa.

Myös FCFJ GT -ottelu oli hieno osoitus joukkueemme yhtenäisyydestä ja laajasta materiaalista. Aikaisen takaiskumaalin jälkeen Old Stars otti pelin komentoonsa ja loi jatkuvasti vaarallisia maalintekopaikkoja. Lopulta vaihdosta sisään tullut Kaskinen ratkaisi ottelun sijoittamalla läpiajosta loppulukemat 2-1:een ja riemu repesi Myyrmäen stadionilla. Nämä kaksi Regions’ Cupin voittoa olivat ehdottomasti kauden valopilkkuja.

Kentän ulkopuolellakin tapahtui. Pekka Perungan ja Petteri Rekomaan kuvaama promovideo onnistui yli odotusten ja aiheutti useammalle Old Stars –toimijalle kylmät väreet. Pätkä noteerattiin myös fudisaiheisilla Puoliaika- ja Byyri-sivustoilla ja Vantaan Sanomatkin teki siitä hienosti pienen noston.

Oma olut lanseerattiin yhteistyössä Wandasin kanssa ja Legendat Cup pelattiin 14 miesjoukkueen voimin. Sateisesta säästä huolimatta vanhat VJS-legendat jaksoivat hyvin vetää koko päivän ja meno turnausjatkoilla Wandassa oli leppoisaa ja hyväntuulista. Old Star Golden Aleakin myytiin useampi tuoppi – salut!

Old Star Golden Ale tehtiin yhteistyössä ravintola Wanda’sin kanssa.

Ensi kauden valmistelut kulisseissa ovat jo alkaneet ja tiedotamme ensi kauden kuvioista lisää, kun asiat selkenevät. Kiitos kaikille seuraajille päättyneestä kaudesta ja toivottavasti mahdollisimman moni löytää kentänlaidalle myös ensi vuonna.