Eemeli Erkkilä Old Starsiin!

Eemeli Erkkilä siirtyy Old Starsiin Hollannista.

Sarjakauden kynnyksellä joukkueeseen saatiin varsin mielenkiintoinen vahvistus, kun Eemeli Erkkilä, 25, liittyi mustapaitojen maalivahtiosastolle. VJS P91 Arsenalissa ensiaskeleensa fudikseen ottanut ”Eme” on pelannut Suomessa Kolmosta mm. Pk-35/VJS:ssä, Malmin Palloseurassa ja AC Vantaassa. Viimeiset vuodet mies on pelannut Hollannissa paikallista nelosdivaria AMVJ Voetbalin riveissä ja sitä ennen Espanjan yliopistoliigassa Universidad Europea de Madridin joukkueessa.

Millaista oli pelata ulkomailla fudista?
-Aivan mahtava kokemus pelata jalkapallohulluissa maissa! Kaikki tekeminen on todella ammattimaista ja olosuhteet kohdillaan. Espanjassa joukkueet koostuivat pääosin tosi lahjakkaista nuorista, joilla oli kokemusta mm. sellaisten La Liga-seurojen kuin Real Madrid, Atletico Madrid, Deportivo la Coruna ja Las Palmasin akatemioista. Hollannissa joukkueeni koostui ”vanhemmista” pelaajista, joista osalta löytyi kokemusta kovemmistakin paikoista ylemmiltä sarjatasoilta.

Suomalaisena maalivahtina oli mielettömän hienoa oppia tuntemaan eri maiden pelityylejä ja tulla tutuksi erityyppisten puolustuslinjojen kanssa pelaamiseen. Tähän kun lisää mausteena sen, että pelikielet näissä maissa olivat espanja ja hollanti, niin sekin vei oman aikansa totuttelemiseen. Lopulta kieli alkoi kuitenkin sujua ja samalla syntyi luottamus pelikaverieni kanssa. Kaikkiaan mieletön elämys ja opin näiden kausien aikana itsestäni sekä pelaajana että ihmisenä paljon.

Millainen taso näissä sarjoissa oli ja jäikö ulkomaanvuosilta jotain yksittäisiä hienoja tapahtumia mieleen?
Espanjan yliopistoliigan taso oli todella kova. Pelitempo oli hurja ja suurin osa joukkueista pelasi espanjalaista ”tiki takaa”. Maalivahdeilta vaadittiin paljon jalalla pelaamista, sekä uskallusta pelata liberona puolustuksen selustassa. Sanoisin, että Espanjasta erityinen pelimuisto on debyyttini Madridin paikalliskamppailussa. Nollapeli, 1-0 –voitto ja pelin jälkeen sain lempinimen El Loco Finlandese (Hullu suomalainen). Huikea elämys ja samalla iso voitto itselleni, sillä ohjasin joukkuettani koko pelin pelkästään espanjaksi.

Hollannissa pelityyli oli melko samanlainen kuin Espanjassa, mutta tempo ei noussut aivan yhtä kovaksi. Valitettavasti työkiireet ja loukkaantumiset verottivat pelaamistani Hollannissa, mutta hyviä muistoja sieltäkin jäi – päällimmäisenä Hollannin Cupissa lisäajalla torjumani pilkku, jonka johdosta jatkoimme seuraavalle kierrokselle 2-1 –voitolla.

Eme muutti helmikuun lopussa Amsterdamista takaisin Suomeen ottaakseen vetovastuun urheilujätti Under Armourin toiminnasta Suomessa. Nyt on takana reilu kuukausi myös Old Starsin treenejä ja debyyttikin nähtiin treenipelissä Peto MJK:ta vastaan.

Mikä fiilis olla taas Suomessa? Oliko Old Stars entuudestaan tuttu ja miltä treenaaminen uudessa jengissä on maistunut?
-Nyt tosiaan paluu pitkältä ulkomaankiertueelta kotiin ja rakentamaan maailman parasta urheilubrändiä. Mahtavaa ollut treenata vanhojen hyvien ystävien ja pelikavereiden kanssa. Häggin Jani ja Vainion Petsku houkuttelivat heti mukaan, kun kuulivat Suomeen paluustani. Huikeaa olla taas kotona ja hatunnosto myös koutsille!

Loppuun vielä terveiset Old Starsin seuraajille?
-Huikee olla himassa ja kaudesta tulee varmasti mahtava! Nyt kaikille vaan Under Armouria niskaan ja tsekkaamaan matseja. Suosittelen Cold Gear –materiaalia – itselläni nimittäin vie hieman vielä aikaa tottua tähän Pohjolan kevätilmaan.

Tervetuloa messiin Eme!