Voitto kotiin viime hetken osumalla

Lauantai-illan otteluun lähdettiin haasteellisista lähtökohdista, kun joukkueen valmentajat ja muutama avainpelaaja olivat poissa kokoonpanosta loukkaantumisien ja peli- sekä toimitsijakieltojen vuoksi. Laajan pelaajaringin myötä kokoonpanoon saatiin 18 nälkäistä pelaajaa sekä penkin päähän Sebastian Söderholm ja Kimmo Eronen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa, kun taas vierailijat keskittyivät nopeiden hyökkääjien myötä vastahyökkäyksiin. VJS sai luotua ensimmäisellä puoliajalla muutamia erinomaisia maalipaikkoja, mutta viimeistely-yritykset suuntautuivat suurimmaksi osin kohti vierailijoiden maalivahtia tai puolustajia. Ja kuten niin usein otteluissa käy, jos et itse tee maalia, niin vastustaja tekee, ja niin kävi myös tällä kertaa. Ottelun avausmaali näki päivän valon vaarallisesta vastahyökkäyksestä, kun ottelua oli pelattu 31.minuuttia. Maali sekoitti kotijoukkueen pelaamista hetkellisesti, kunnes hieman ennen puoliaikaa JäPS:n puolustus joutui rikkomaan VJS:n vikkelän Vili Lankisen rangaistuspotkun arvoisesti. Lankinen otti vastuun ja laukoi kylmän viileästi pallon maaliin tasoittaen ottelun.

Vili Lankinen sijoittaa pallon rangaistuspotkusta viileästi maaliin.

Puoliajan jälkeen VJS asteli kentälle päättäväisenä, tavoitteena kauden toinen kotivoitto. Ottelu jatkui hyvin samanalaisena kuin ensimmäinenkin: kotijoukkueen hallinnalla, kun taas vierailijat keskittyivät vastahyökkäyksiin. Vaikka hallinta olikin näennäisesti kotijoukkueella, oli pelaaminen läpi ottelun hieman tukkoista ja tuskaista. Muutamista avopaikoistakaan valkopaitainen kotijoukkue ei saanut palloa maaliin ja ottelu näytti päättyvän tuskaisesti tasapeliin, kunnes PuiU-ottelun tavoin, Veeti Merinen astui päärooliin viimeistelmällä pallon maaliin lähietäisyydeltä! Tuuletukset niin kentällä kuin katsomossa, kertoivat maalin tärkeydestä pelaajille sekä hienosti mukana eläneelle kotiyleisölle. Voittomaalin jälkeen vierailijoille ei jäänyt aikaa tavoitella tasoitusmaalia avauspotkua enempää ja näin ollen VJS otti tärkeän voiton VJS-päivän päätteeksi.

Katso Robert Gäddan ja Veeti Merisen kommentit ottelun päätyttyä tästä.

Katso Merisen voittomaali sekä tunnelmat katsomosta maalin jälkeen tästä.

Ottelutilastot näet täältä.