VJS:n valmennus uudistuu – Oskari Kujanen miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi

Kakkoseen palannut VJS uudistaa kauden kynnyksellä valmennustaan, kun Oskari Kujanen (UEFA B) ottaa vastuulleen joukkueen valmennuksen. Aikaisemmin joukkueen vetovastuussa ollut Sami Setälä sekä valmentajana toiminut Abdirisak Ahmedin jäävät sivuun joukkueen valmennuksesta. Valmennustiimin kuuluvat edelleen VJS:n huippu-urheiluvaiheen kehittämisestä vastaava Eddie Finch sekä maalivahtivalmentaja Ayoze Mentado ja fyysinen valmentaja Jukka Haarala.

– Joukkueen valmistautuminen kauteen on JäPS-voitosta huolimatta sujunut alavireisesti niin tuloksellisesti kuin toiminnan kehittymisenkin kannalta. Talven ja kevään aikana on tehty massiivisesti töitä tilanteen parantamiseksi, mutta kurssia ei ole saatu käännettyä. Oskari on meille tuttu valmentaja ja keskustelujen jälkeen kiinnostus pestiin osoittautui molemminpuoliseksi. Ensisijainen toiveemme oli, että Sami olisi jatkanut tiimissä Oskarin apuna, mutta Sami halusi harkinnan jälkeen vetää hieman henkeä ja seurata kauden katsomosta käsin. Ratkaisu oli vaikea ja ikävä, mutta näimme, että meidän on reagoitava ja pyrittävä kääntämään kurssi, jotta tavoitteemme saavuttaminen, sarjapaikan uudistaminen, olisi mahdollista, edustusjoukkueiden manageri Miikka Häkkinen toteaa.

Nyt tehty ratkaisu ei kuitenkaan himmennä hienoa historiaa, jota Setälä ja Ahmed ovat olleet tahoillaan rakentamassa jo vuosien ajan.

– Kipeästä ratkaisusta huolimatta täytyy muistaa ja huomioida se työ, jonka Sami ja Abdi ovat joukkueen eteen tehneet. Erityisesti Sami vastuuvalmentajana on ollut kovassa paineessa, eikä nousuun päättynyt kausi 2020, jonka Sami otti vastuulleen juuri sarjakauden kynnyksellä, unohdu ikinä. Siitä ja pitkästä VJS-urasta herroille kuuluu suuri kiitos. Kun tällaiseen ratkaisuun päädytään, on selvää, että kaikki osapuolet, myös me seuran päässä, olisivat voineet onnistua paremmin. Toivottavasti me kaikki pystymme kuitenkin kääntämään tämän takaiskun voitoksi jo lähitulevaisuudessa, kertoo VJS:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Kujanen hyppää lippulaivan ruoriin välittömästi, alkaen yhdessä tiiminsä kanssa valmistamaan joukkuetta 2.6. alkavaan Kakkosen kauteen. Mies ei ole suuren yleisön tuntema nimi, mutta nauttii VJS-yhteisössä suurta arvostusta, ja seurassa ollaan todella tyytyväisiä, että hän palaa seuraan.