VJS nurin loppuhetkillä Klaukkalassa helatorstaina

VJS koki helatorstaina harmittavan loppuhetken takaiskun, jolla kotijoukkue NJS nappasi kolme pistettä, kun Bio Konta karkasi maalintekoon vain viisi minuuttia ennen loppua. Kaiken kaikkiaan tasaisessa ottelussa molemmilla oli omat tonttinsa ja ottelu näytti etenevän vääjäämättä maalittomaan tasapeliin, kun kumpikaan ei oikein onnistunut omissa paikoissaan. Lopulta pitkä purkupallo tavoitti NJS-hyökkääjä Kontan ja tämä karkasi puolustukselta ohittamaan VJS-maalilla vahvasti pelanneen Jalmari Karvisen. VJS:llä oli lopussa vielä oiva paikka tasoitukseen, kun Charles Katashira pääsi nokikkain NJS-vahti Otso Knuuttilan kanssa. Laukaus painui kuitenkin ohi takakulmasta.

VJS lähti otteluun Jalmari Karvinen ensimmäistä kertaa Kakkosessa tällä kaudella maalissa. Puolustuslinjassa Eetu Olvinen pelasi oikealla, Ahmed Said Ahmed ja Samu Strengell keskellä sekä Henri Hiltunen vasemmalla. Keskikentän kolmikon muodostivat Robert Gädda, Marko Kolsi ja Michael Alapappila. Hyökkäyksessä kolmikko Eetu Puro vasemmalla, Liridon Islami keskellä ja Vili Lankinen oikealla. Ottelu alkoi NJS-painostuksella ja VJS:llä oli vaikeuksia päästä pelirytmiin ensimmäisen 10 minuutin aikana. NJS:llä oli yksi hyvä paikka, kun Joakim Ärilä pääsi laukomaan vaarallisesti 16m rajalta, mutta laukaus painui kuitenkin yli. Pikku hiljaa ottelu tasaantui ja VJS alkoi saamaan painetta NJS-puolustukselle. NJS:llä oli vaikeuksia rakentelussa ja VJS pääsikin riistämään muutaman kerran vaarallisesti. Liridon Islami onnistui 22. peliminuutin kohdalla katkaisemaan Knuuttilan avauksen ja pelaamaan sen takaviistoon Marko Kolsille n. 20 metriin hieman oikealle maalista. Kolsin sijoitus pieneen pomppupalloon painui kuitenkin puolityhjän maalin ohi takatolpasta. VJS:llä oli vielä toinen loistava paikka ja jälleen Kolsilla, kun Eetu Olvisen keskitys taka-alueelle löysi miehen pään. Pusku kohden takakulmaa painui tolppaa nuollen maalin ohi. NJS:llä oli vielä ensimmäisen jakson lopussa hyvä paikka, kun toppari Mikko Oinonen onnistui kääntymään rangaistusalueella ja laukomaan kohden yläkulmaa. Maalivahti Karvinen torjui kuitenkin upealla venytyksellä pallon kulmaksi. Näin tauolle mentiin tasalukemissa.

VJS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Olvinen tuli puoliajalla vaihtoon ja Israpov tuli tilalle oikealle laidalle. Samalla Vili Lankinen siirtyi alemmaksi oikeaksi puolustajaksi. VJS saikin luotua hyvää painetta oikealta heti toisen jakson alussa, kun Vili ja Murat nousivat yhdessä hyökkäyksiin useasti. Rangaistusalueella nähtiin kaksi läheltä piti tilannetta, kun ensin Murat kaadettiin noin seitsämässä metrissä, mutta tilanteessa ei koettu virhettä. Muutama minuutti perään Eetu Puro katkaisi Knuuttilan avauksen ja pallo kimpoutui ohi maalivahdin tyhjään tilaan rangaistusalueelle. Knuuttilan pitkä kurotus osui palloon ja samalla Puroon. Tuomari katsoi ei rikettä tilanteessa. Kolsi loukkasi jalkaansa 67. minuutin kohdalla ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalle Kristian Lehtonen, jolloin VJS siirtyi kahden kärjen systeemiin. NJS:llä oli jakson loppupuolella muutama läheltä piti tilanne, mutta VJS-puolustus ehti viime hetkillä katkaisemaan maalintekoyritykset Ahmed Said Ahmedin johdolla. Lopulta peli tasaantui ja näytti etenevän maalittomaan tasapeliin, kunnes Konta iski viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ratkaisun. Charles Katashira tuli Liridon Islamin tilalle muutama minuutti ennen maalia. Charlesin loppuhetken paikkaa lukuunottamatta muita tilanteita ei enää nähty ja näin pisteet jäivät Klaukkalaan.

Päävalmentaja Ville Vepsäläinen kommentoi harmittavaa tappiota:

”Kirvelevä tappio pelistä, joka oli täysin voitettavissa. Pettynyt olen meidän suoritukseen etenkin ensimmäisellä jaksolla, jolloin ei kyllä saatu parasta irti itsestämme. Toinen jakso aloitettiin hyvin ja siinä meillä oli aihioita maaliinkin. Toki ekallakin oli Kölillä pari hyvää mestaa. NJS sai otetta loppupuolella ja maali oli taas todella helpohko, joka meidän olisi pitänyt estää. Muutama pelaaja ei tänään ollut sillä tasolla ja valmiudessa mitä näissä peleissä pitää olla. Meidän pitää nyt käydä keskusteluja, että ollaan kaikki samassa veneessä ja valmiina voittamaan tälle logolle. Ensi viikon sunnuntaina odottaa taas kotiottelu MiPK vastaan ja kotiyleisömme ansaitsee parempaa.”

VJS:n pistejahti jatkuu seuraavaksi jälleen kotona, kun Mikkelin Pallo-Kissat saapuvat vieraaksi 9.6. sunnuntaina klo 18:30 alkavaan kamppailuun Myyrmäen stadionille. Silloin kaikki paikoille kääntämään VJS:n kelkka jälleen ylöspäin.

VJS:n kokoonpano:
Karvinen, Hiltunen, Strengell, Ahmed Said Ahmed, Olvinen (Israpov 46′), Gädda, Kolsi (Lehtonen 67′), Alapappila, Puro, Islami (Katashira 83′), Lankinen

Maali:
1-0 Konta 85′