VJS ja Reipas pistejakoon Myyrmäessä

VJS:n kauden ensimmäinen kotiottelu Myyrmäen stadionilla päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 (1-2)-tasalukemiin Lahden Reipasta vastaan.  Molempien nousijoiden kohtaamisessa nähtiin ensimmäisellä jaksolla hieman epäyhtenäistä peliä ja syöttökombinaatiot eivät kummaltakaan osapuolelta löytäneet oikein omia osoitteitaan. VJS:llä oli suurimmaksi osaksi pallonhallinta ja Reipas keskittyi tiiviiseen oman alueen blokkiin. Kotijoukkueella oli vaikeuksia ohittaa vierailijoiden linjoja ja päästä maalintekopaikkoihin. Vierailija puolestaan kyttäsi pääasiassa VJS:n virheitä ja pyrki iskemään nopeasti vastaan. Lisäksi vierailijat laittoivat fokusta jokaiseen hyökkäyspään erikoistilanteeseen, joissa maalille nostettiin tornimaiset topparit, kokeneet Jussi Hauhia ja Markus Hietala. VJS avasi ottelun Elis Rintala maalillaan, Altin Ademaj vasemmalla puolustuksessa ja uudella kokeilulla Vili Lankinen oikeana pakkina. Toppareina pelasivat Ahmed Said Ahmed ja Eetu Olvinen. Keskikentän pohjan muodostivat Robert Gädda ja Marko Kolsi. Oikealla laidalla Murat Israpov ja vasemmalla totutusti Eetu Puro. 10-paikalla Mikko Maaranen ja kärjessä Liridon Islami.

Avausmaali syntyi vierailijoille nopeasta tilanteenvaihdosta 20. minuutin kohdalla, kun Reipas pääsi iskemään oikean laidan kautta. Tarkka keskitys maalille, jonne rynnisti vahvasti FC Lahden liigamiehistöstä lainalla ollut vasta 17-vuotias Pyry Lampinen. Nuorten maajoukkuemiehen erinomainen pusku ja Elis Rintala maalilla oli voimaton. VJS jatkoi edelleen pyöritystään ja Reipas puolusti tiiviinä. Lopulta palkinto ja tasoitus tulivat 31. kohdalla, kun vahvasti pelannut Eetu ”Stidi” Olvinen pääsi nousemaan keskustasta kohden Reipas-muotoa. Stidin pikku chippi kohden boxiin juossutta Mikko Maarasta, joka blokkasi hyvin viimeisen puolustajan ja pallo ajautui taka-alueelle vapaana olleelle Eetu Purolle. Eetu viimeisteli kylmäpäisesti pallon etukulmaan ja näin vierailijoiden johto oli kuitattu. Kauaa ei kotijoukkue ehtinyt ”nauttia” tasalukemista nimittäin kuusi minuuttia edellisestä ja Reipaksen sivuvapari tuotti tulosta, kun Jussi Hauhia pääsi tiputtamaan pallon yli Rintalan. Reipas 1-2-johtoon ja näistä lukemista lähdettiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle VJS tuli sisuuntuneena ja paremmalla pallollisella pelillä. Joukkue teki yhden vaihdon ja samalla isomman muutoksen, kun Michael Alapappila tuli Muratin tilalle ja asettui keskialueen pohjalle. Vili siirtyi ylemmäksi laidalle pelaamaan, jolloin Stidi puolestaan siirtyi oikean pakin tontille. ”Boba” Gädda puolestaan pudottautui Ahmedin vierelle puolustuslinjaan. Ensimmäinen vaarallinen tilanne kehkeytyi 55. minuutin kohdalla, kun Michael ”Mägi” Alapappila vapautti Vili Lankisen puolustuslinjan taakse pitkällä syötöllään ja vain viime hetken häirintä Reipas-puolustajalta esti Vilin kunnon laukauksen ja pallo vieri hieman ohi maalin kulmapotkuksi. Lopulta 63. minuutilla mainio hyökkäys, jossa Eetu Puro nosti pallon vierailijan puolustuslinjan taakse, jonne oivan pystyynjuoksun teki Mikko Maaranen. Maaraselta käännös keskelle ja pallo Liridon Islamille boxin rajalle. Doni lähti haastamaan Reipas-puolustusta ja lopulta 16-alueen sisällä vastustaja joutui rikkomaan häntä rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui joukkueen kapteeni Marko ”Köli” Kolsi, joka ei erehtynyt vaan pallo varmasti maalin vasempaan alakulmaan ja lukemat 2-2:een. Jakson loppupuolella VJS:llä oli useampi lupaava hyökkäys, joista ei kuitenkaan onnistuttu luomaan huippupaikkaa tai laukomaan palloa maaliin. Mikko Maaranen pääsi kokeilemaan boxin rajalta Liridon Islamin hyvästä tarjoilusta, mutta pallo maalin yli. Myös Reipaksella oli lopussa tilanne ottaa kolme pistettä kotiin, mutta Eetu Olvisen loistavasti ajoitettu taklaus esti laukauksen synnyn, kun Reipas-pelaaja pääsi etenemään boxiin yksin Rintalaa vastaan. Lopussa Kristian Lehtonen ja joukkueessa debytoinut vasta 16-vuotias oma kasvatti Joni Merinen tulivat vaihdosta kentällä Liridon Islamin ja Mikko Maarasen tilalle. Lisää vaarallisia tilanteita ei enää nähty ja näin pisteet jaettiin kotiavauksessa.

Päävalmentaja Ville Vepsäläinen kommentoi kamppailua:

”Odotetun vaikea ottelu fyysistä ja suoraviivaista vastustajaa vastaan. Tänään emme aivan pystyneet noudattamaan laadittua ottelusuunnitelmaa. Tiesimme, että pallollinen pelimme tulee olemaan isossa roolissa Reipasta vastaan. Oikeastaan pallollisena emme missään pelin vaiheessa onnistuneet tarpeeksi hyvin ja siihen mihin meillä on edellytykset. Kumminkin hyvää oli, että nousimme kaksi kertaa tasoihin ja näimme myös nuoren lupaavan Joni Merisen debyytin Kakkosessa. Tänään taas huomasimme, ettei tässä sarjassa ole helppoja pelejä ja jokaisen kolmen pisteen eteen täytyy tehdä iso määrä töitä.”

Wanda’sin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittu Vili Lankinen kommentoi tapahtumia:

”Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea, eikä saatu oikein omaa peliä kulkemaan. Muutaman kerran päästiin hyvin hyökkäämään, mutta juuri maalipaikoille ei päästy lukuun ottamatta Eetun maalia. Reipas puolestaan iski omilla vahvuuksillaan. Toinen puoliaika oli meiltä paljon parempaa. Löydettiin hyvin välit Reippaan puolustuksesta ja päästiin myös murtautumaan selustaan. Paikkoja oli kolmeen pisteeseen, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt. Reippaalla ei ollut tokalla puoliajalla juurikaan paikkoja, toki muutamia vaarallisia erikoistilanteita. Niissä oltiin paremmin mukana tokalla jaksolla. Kaikin puolin hieno tapahtuma ja oli kiva pelata kotiyleisön edessä pitkästä aikaa. Harmi, ettei voittoa saatu kotiin. Hyvin noustiin kaksi kertaan tasoihin ja se antaa myös luottoa tulevaan.”

VJS:n kokoonpano:

Rintala, Ademaj, Ahm. Said Ahmed, Olvinen, Lankinen, Kolsi ©, Gädda, Maaranen (Merinen 90+1’), Israpov (Alapappila 46’), Puro, Islami (Lehtonen 90+1’)

Maalit:

0-1 Lampinen 20’

1-1  Puro 31’

1-2 Hauhia 37’

2-2 Kolsi 64’ rp.

Wanda’sin ottelun nälkäisin pelaaja Vili Lankinen