Vantaan herruus säilyy edelleen Länsi-Vantaalla

Kauden toiseksi viimeinen Kolmosen ottelu tarjosi joukkueille kuin katsojillekin todella mielenkiintoiset lähtökohdat. Tikkurilan Palloseura johti sarjaa ja oli kotijoukkuetta kaksi pistettä karussa. Vierailijat olisivat varmistaneet voitolla paikan Kakkosen nousukarsintoihin sekä samalla Vantaan herruus olisi siirtynyt Itään. Kotijoukkue lähtikin otteluun selvin tavoittein: voitto kotiin, jotta panokset säilyvät viimeiselle kierrokselle.

Ottelu lähti liikkeelle kotijoukkueen kontrollissa ja ensimmäiset maalitilanteet syntyivätkin VJS:n toimesta. Viimeistely-yrityksistä puuttui kuitenkin viimeinen silaus, ja näin ollen TiPS:n maali pysyi vielä tässä vaiheessa koskemattomana. Alun jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat, eikä ensimmäinen puolikas muutenkaan tarjonnut sen enempää, muutamia puolittaisia tilanteita lukuun ottamatta.

Vaikkei ensimmäinen puoliaika tarjonnut tarkan pelaamisen lisäksi montaa maalipaikkaa, oli Länsi-Vantaan ylpeys rauhallinen ja luottavainen palatessaan näyttämölle puoliajan jälkeen.

Maalipaikat olivat edelleen kortilla myös toisen puoliajan alulla, mutta molemmat joukkueet olivat päättäväisempiä ja tunnettakin saatiin sen myötä lisää kentälle sekä hienosti mukana olleeseen runsaslukuiseen yleisöön. Valkopaitainen kotijoukkue laittoi hetki hetkeltä vierailijat tiukemmalle voittaen kaksinkamppailuita enemmän sekä saaden painetta TiPS:n päätyyn.

Vihdoin ja viimein yleisö sai palkintonsa VJS:n siirtyessä johtoon, Charles Katashiran laukoessa pallon vuoren varmasti maalin perukoille. Maali oli ansaittu ja se antoi selkeästi lisää itseluottamusta nuorelle kotijoukkueelle sekä kotiyleisölle! Kotijoukkue jatkoi maalin jälkeen väkevästi, pitäen pelin hyvin kontrollissa. Hallinta ja vikkelät VJS-hyökkääjät laittoivat vastustuksen puolustuksen lujille ja 78.minuutilla TiPS:n kokenut Visar Tahiri joutui kaatamaan Veeti-Verneri Variksen rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli lohkon tämän hetken kovin maalintekijä Vili Lankinen, joka sijoitti pallon kylmän viileästi maaliin, vieden kotijoukkueen ansaitusti kahden maalin johtoon.

Lankisen kauden 18. maalin jälkeen, kotijoukkueella oli paikat naulata ottelut, mutta maalipaikoissa puuttui päättäväisyys. Tämän johdosta TiPS:lla oli vielä mahdollisuus tulla mukaan otteluun ja he saivatkin rikottua Jalmari Karvisen haaveet nollapelistä ottelun 89.minuutilla. Nuori kotijoukkue ei kuitenkaan häkeltynyt kavennusmaalista ja pelasi ottelun lopun mallikkaasti ottaen tärkeän ja hienon voiton Vantaan derbysta lukemin 2–1.

Voiton myötä mahdollisuus Kakkosen nousukarsintoihin säilyy kauden viimeiselle kierrokselle, jolloin Myyrmäen jalkapallostadionille saapuu Nastolan Nopsa. VJS johtaa lohkoa pisteen erolla ennen Tikkurilan Palloseuraa sekä Futuraa, jolla on tosin ottelu vähemmän pelattuna. Futuran ottelut ovat siirretty tulevaan, joukkueessa todetun koronavirustartunnan myötä. Ilmoitamme kauden päätöskierroksen ajankohdasta, saatuamme siihen vahvistuksen Palloliitolta.