Tomi Maanoja palaa kotiin

Pitkän peliuran tehnyt, yksi kaikkien aikojen menestynein VJS-kasvatti, Tomi ”Psyko” Maanoja, 34, palaa kotiin! Pyskon jalkapalloura alkoi vuonna 1992 VJS:n korttelijoukkueesta ja on jatkunut sen jälkeen Suomen, Ruotsin ja Norjan kentillä, kunnes nyt on aika palata kotiin, rakkaaseen kasvattajaseuraan.

Ensikosketuksen jalkapalloon Maanoja otti 6-vuotiaana VJS/Dortmund nimisessä Vapaala/Pähkinärinne-korttelijoukkueessa. Junioriura jatkui kasvattajaseurassa aina B-junioreihin saakka, minkä kruunasi Suomen mestaruus vuonna 2003. Seuraavalle kaudelle raamikas maalivahti siirtyi Veikkausliigaseura AC Allianssin riveihin, missä myös debytoi 19-vuotiaana. Allianssista matka jatkui FC Honkaan ennen siirtoa Ruotsin suurimpiin seuroihin lukeutuvan AIK:n paitaan. Ruotsin kenttien lisäksi, Maanojalta löytyy kokemusta myös Norjasta, ennen lopullista paluuta kotimaiseen Veikkausliigaan.

Lähes 20 vuoden matka eri seuroissa ja kotiinpaluu rakkaaseen kasvattajaseuraan on iso asia Maanojalle.

– Makeeta päästä jälleen vääntämään Myrtsissä, siinä omassa jengissä, mistä kaikki on alkanut! Tunne on hassu ja hieno samaan aikaan, hyvän tuulinen Maanoja kommentoi ensifiiliksiään sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Paljon nähnyt ja kokenut maalivahti on jo nuorena futaajana haaveillut pelaamisesta VJS:n edustusjoukkueen paidassa.

-Joskus pienenä pelasin futismanageripeliä, jolloin hankin glooriaa VJS-nimellä, ja muutenkin silloin ajatuksissa oli pelata edustusjoukkueessa. Niin toki teinkin jo 16-vuotiaana, mutta silloin tilanne oli vähän erilainen kuin nykyään, Maanoja muistelee teinivuosien ajatuksiaan.

Raamikas Maanoja tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta muuten suhteellisen nuoreen joukkueeseen.

-Mulla on näillä kilometreillä kertynyt aika paljon vahvuuksia, joista nopeus ei varmaan ole yksi. Toivottavasi pääsen olemaan omien vahvuuksien kautta jengille hyödyksi, koska VJS:n miesten joukkue on vasta matkan alkutaipaleelle, kohti isompia tavoitteita, tiivistää Maanoja omaa panostaan joukkueelle.

Joukkueen päävalmentaja Sami Setälä on todella tyytyväinen saadessaan paljon nähneen ja laadukkaan maalivahdin joukkueeseen.

-Loistava fiilis saada Psyko mukaan joukkueeseen. Hän tuo suuren määrän kokemusta ja johtajuutta, meidän nuoreen joukkueeseemme, mikä on tärkeää, kun lähdemme taistelemaan pisteistä Kakkosessa, kommentoi Setälä VJS-kasvatin kotiinpaluuta.

Hanki VJS:n kausikortti ja ole mukana yhteisellä matkalla kaudella 2021!
Kausikortin hinta 50,- sisältäen niin naisten Ykkösen kuin miesten Kakkosen kaikki kotiottelut.

Tilaa kausari tästä!