Tärkeä voitto Kiffenistä

VJS nappasi ensimmäisen voittonsa sitten avauskierroksen Klubi 04-ottelun, kun FC Kiffen kaatui juhannuksen jälkeisessä tiistai-illassa Myyrmäen stadionilla lukemin 1-0 (0-0). Numerot olivat niukat, mutta ottelun hallinta ja maalipaikat selkeästi kotijoukkueella. Sarjassa 11 pistettä kerännyt Kiffen majaili seitsämännellä sijalla ja VJS puolestaan kymmenentenä kuudella pisteellään ennen kamppailua. Tätä eroa ei kuitenkaan kentällä näkynyt vaan päinvastoin VJS vei kamppailua ja Kiffen keskittyi puolustamaan tiiviisti omalla alueellaan ja odottamaan vastaiskuja.

VJS lähti kamppailuun Elis Rintala maalissa, puolustusksessa Ahmed Said Ahmed, Robert Gädda ja Samu Strengell. Keskikentän keskustassa pelasivat Marko Kolsi, Eetu Puro ja Joni Merinen. Oikealla laidalla Charles Katashira ja vasemmalla Niko Strengell. Kärjessä Liridon Islami ja Kristian Lehtonen. Ensimmäisellä jaksolla Kiffen antoi kotijoukkueelle ohjat ja VJS pääsikin pyörittämään peliä vahvasti keskialueelta. Joukkue onnistui pääsemään useaan keskityspaikkaan ja myös puolustuslinjan eteen, josta syntyi muutamia laukauksia ja josta joukkue sai vapaapotkuja. Kiffen puolestaan oli muutamasta riistosta vaarallinen vastaiskuissa, mutta VJS puolustus ehti viimeistään 16m-rajalla hätiin. Paras paikka ensimmäisellä jaksolla siunaantui Kristian Lehtoselle, joka pääsi Niko Strengelin keskityksestä yrittämään maalintekoa. Kiffen puolustus ehti kuitenkin hieman häiritsemään ohjausta ja näin pallo painui ohi maalin etutolpasta. Puoliajalle mentiin 0-0-lukemissa.

Toisella jaksolla peli jatkui vastaavissa merkeissä VJS:n hallitessa alun pelitapahtumia. Lopulta palkinto yrittämiselle tuli 59. minuutin kohdalla, kun hyvän painopisteen vaihdon jälkeen kotijoukkue pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta. Niko Strengelin matala keskitys löysi boxiin liikkuneen Joni Merisen, joka ohjasi pallon maalin etualakulmaan ja VJS:n 1-0 johtoon. Maalin jälkeen VJS siirtyi hieman riskittömämpään pelaamiseen ja joukkue piti kärsivällisesti palloa hallussaan. Kiffen suoritti pari pelaajavaihtoa ja sai tuoreita jalkoja kentälle. Joukkue pääsi muutaman kerran vaarallisesti pelaamaan palloja VJS-maalille, mutta jatkajia ei ollut tai VJS-puolustus purki pallot. VJS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon 69. minuutin kohdalla, kun Janar Georg tuli Liridon Islamin tilalle kärkeen. Viisi minuuttia tästä Michael Alapappila tuli tasapainottamaan kotijoukkueen peliä Joni Merisen siirtyessä vaihtopenkin puolelle. Vili Lankinen palasi myös pienestä loukkaantumisesta pelikentälle 81. minuutin kohdalla, kun mies tuli Kristian Lehtosen tilalle. Tällöin vahvasti oikealla pelannut Charles Katashira siirtyi kärkeen ja Vili tutulle oikealle laidalle. VJS kontrolloi loppuhetkiä ja pyrki iskemään nyt korkeammalle nousseen Kiffen-puolustuksen selustaan. Viimeisillä minuuteilla Janar Georgella oli vielä paikka iskeä peli 2-0:aan, kun mies pääsi yksin läpi puolesta kentästä. Maalivahti Tervonen oli kuitenkin etevämpi kaksintaistelussa. Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty ja näin VJS korjasi makoisat pisteet pitkän tauon jälkeen, jotka auttavat joukkuetta ottamaan kiinni sarjan keskikastia.

Päävalmentaja Ville Vepsäläinen kommentoi kamppailun tauottua: ”Tärkeä voitto meille hyvällä esityksellä. Emme antaneet Kiffenille liikaa mahdollisuuksia tänään ja pystyimme kontrolloimaan peliä. Todella ylpeä kundeista miten paineen alla pystyivät taas esiintymään hyvin ja nappaamaan kaivatun voiton. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin Sudet- ja Reipas-peleihin, joissa halutaan taas kartuttaa pistepussia. Olimme tänään rauhallisia pallon kanssa ja liikutimme vastustajaa. Puolustimme myös vaaralliset tilanteet hyvin pois. Iloinen myös Jonin onnistumisesta ja nyt näkee, kun nuoret saavat vastuuta, niin hyvin vastaavat huutoon ja menevät eteenpäin.”

VJS:n kokoonpano: Rintala, Ahmed Said Ahmed, Gädda, S. Strengell, Katashira, Kolsi, Puro, Merinen (Alapappila 74’), N. Strengell, Lehtonen (Lankinen 81’), Islami (Georg 69’)

Maali: 1-0 Merinen 59’

Wandas’in ottelun nälkäisin pelaaja Marko Kolsi