Sami Setälä jatkaa joukkueen päävalmentajana

Seura ja miesten edustusjoukkueen nousuun johdattanut Sami Setälä, 26, ovat solmineet jatkosopimuksen kaudelle 2021. Tuleva kausi on seuran kasvatille VJS:ssa jo 23., joista valmennustehtävissä kahdeksas.

Setälä hyppäsi miesten joukkueen ohjaksiin kesken haasteellisen hetken viime keväänä. Päävalmentaja otti uuden ja kovan haasteen hienosti vastaan, johdattaen joukkueen takaisin Miesten Kakkoseen, vuoden tauon jälkeen.

– Viime kausi oli kokonaisuudessaan todella haastava. Sain noin kuukausi ennen kauden alkua vasta tarjouksen ottaa ohjat joukkueesta, Ville Vepsäläisen jäädessä pois henkilökohtaisten syiden takia.

-Valmistautuminen joukkueen kanssa jäi siis vain muutaman viikon mittaiseksi ja se näkyi alkukaudesta nuoren joukkueen otteista. Suurin osa pelaajista ei ollut pelannut miesten pelejä ollenkaan, tiivistää Setälä kauden aloitusta.

Setälä oli seuran pääehdokas joukkueen päävalmentajaksi onnistuneen kauden jälkeen, joten sopimuksen syntymiseen olivat molemmat osapuolet todella tyytyväisiä.

– Tietenkin olen todella kiitollinen seuralle, että tarjosivat nuorelle valmentajalle jatkoa. Ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä vastausta, kommentoi hyvän tuulinen Setälä.

– Valmennustiimin rakennus on pääosin jo valmis. Olen tyytyväinen jo nykyiseen tiimiin, johon kuuluvat viime kaudella mukana ollut Abdirisak Ahmed, uutena kasvona mukaan tuleva Edward Finch, fyysinen valmentaja Jukka Haarala sekä maalivahtivalmentaja Ayoze Mentado. Hakusessa on vielä viimeinen palanen, minkä jälkeen valmennustiimi on kasassa, Setälä summaa sopimuksen syntyä ja valmennustiimin tilannetta.

Joukkueen rakennus Kakkoseen on hyvässä vauhdissa ja sopimusuutisia on luvassa lähiaikoina.

– Joukkueen kasaaminen on aloitettu jo hyvissä ajoin. Ymmärrämme Kakkosen tuomat haasteet ja teemme paljon töitä, jotta saamme joukkueen toimimaan yhdessä riittävän laadukkaasti tulevan kauden haasteiden edessä.

-VJS:n viimekertainen käynti Kakkosessa jäi aivan liian lyhyeksi. Meillä on laadukas junioriputki ja lähdemme luomaan sille jatkumoa. Seuraava tavoitteemme on luoda Länsi-Vantaan ylpeydestä vakiokasvo Kakkoseen, tarjoten nuorille pelaajille loistavat puitteet kehittyä pelaajana Vantaan Jalkapalloseurassa, summaa Setälä loppuun.