PEPO vei pisteet Lappeenrantaan

VJS:n kauden toinen kotiottelu lauantain myöhäisiltapäivässä päättyi lopulta vierailijan Lappeenrannan PEPO:n 2-3 (0-1) -voittoon. Dramatiikkaa tarjonneessa ottelussa iskettiin maaleja vuoron perään toisella jaksolla vierailijan ollessa kuitenkin jatkuvasti niskan päällä tuloksellisesti. Ottelu sai kotijoukkueen kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun PEPO onnistui jo toisella minuutilla tutussa kulmakuviossaan löytämään takatolpalta Alieu Ceesayn ja pallo vieri kuin vierikin VJS-pelaajien jaloista maaliin. Kotijoukkue reagoi kuitenkin hyvin ja haki monipuolisesti hyökäten paikkoja vierailijoiden puolustaessa tiiviisti. Noin 10 minuutin kohdalla VJS onnistui saamaan pallon maaliin, kun avausdebyytinsä tehnyt Charles Katashira puski PEPO-puolustajien välistä hienosti Eetu Puron keskityksen maalin etukulmaan. Kaikkien hämmästykseksi maali liputettiin kuitenkin paitsiona. Ensimmäisen jakson kuva oli paljolti sellainen, että VJS piti palloa ja PEPO pyrki iskemään nopeasti vastaan. PEPO:n vaarallinen kärkipelaaja Paul Obi oli jatkuvasti viimeisessä linjassa odottamassa syöttöä ja joukkue onnistuikin pariin otteeseen murtautumaan vaarallisesti ja johdon tuplaaminen ensimmäisellä jaksolla ei ollut kovin kaukana. VJS:lläkin oli toinen huippupaikka, kun Vili Lankinen pääsi Marko Kolsin murtavasta syötöstä nokikkain PEPO-maalivahti Graig Hillin kanssa. Viime hetkessä PEPO-puolustus ja Hill ehtivät estämään Lankisen tuplayrityksen. Tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

Toinen jakso alkoi tunnustelevissa merkeissä. VJS sai muutamia riistoja yläalueella, mutta niitä ei aivan pystytty hyödyntämään hyviin maalipaikkoihin. PEPO puolestaan hyödynsi 55. minuutilla VJS-puolustuksen nukahduksen, kun nopean sivurajaheiton seurauksena joukkue pääsi murtautumaan oikealta puolustuksen selustaan. Hyvä matala pallo maalinedustalle, jossa ensimmäisenä paikalla oli Aleksi Ikonen. Jalka väliin ja pallo reppuun lukemiksi 0-2-vierailijoille. VJS vaihtoi Murat Israpovin oikealle ja Vili Lankinen tippui alemmaksi puolustajan tontille Henri Hiltusen siirtyessä vaihtoon. Joukkue lähti aggressiivisemmin hyökkäämään ja hakemaan maaleja. Palkinto tuli 8 minuuttia PEPO:n maalista, kun Eetu Puro ja Vili Lankinen sahasivat oikealta PEPO-puolustuksesta läpi. Vilin tarkka nosto takatolpalle, jossa kyttäsi 100. ottelun rajapyykin VJS:n edustuksessa kauden alussa saavuttanut Kristian Lehtonen, joka puski pallon varmasti maaliin. Kavennusosumasta VJS sai uutta henkeä ja joukkue jatkoi hyökkäämistään PEPO:n päähän. Kristian Lehtosella oli toinenkin puskupaikka, mutta pallo hienokseltaan maalin ohi. Lopulta 71. minuutilla kesken VJS-hyökkäyksen vierasjoukkue iski nopeasti vastaan. Pari epäonnista puolustustilannetta, joiden jälkeen viime kaudella Kakkosen pohjoislohkon maalikuninkaaksi Herculeksen paidassa kruunattu Paul Obi pääsi lopulta viimeistelemään 1-3-lukemiksi PEPO:lle. VJS reagoi kuitenkin jälleen ja vain neljä minuuttia edellisestä Marko Kolsi pääsi iskemään 16-rajalta irtopallosta maalin alakulmaan Hillin ulottumattomiin lukemiksi 2-3. Kotijoukkueen takaa-ajo koki kuitenkin ison kolauksen, kun Altin Ademaj poistettiin suunsoiton seurauksena punaisella kortilla pelistä. Tästä huolimatta VJS:n painostus oli tuottaa tuloksen. Ensin Murat Israpovin kulma oikealta painui suoraan PEPO-maalin yläristikkoon. Vähän aikaa tästä pallo kävi PEPO-puolustaja Ceesayn kyynerpäässä, mutta hänen ei katsottu tehneen käsivirhettä. Vielä aivan viime hetkillä Marko Kolsilla oli paikka oikealta tuoda peli tasoihin, mutta volley pomppupallosta painui hiuksen hienosti ohi maalin yläkulmasta. Näin viihdyttävän ottelun loppuvihellyksen jälkeen pisteet matkasivat Lappeenrantaan.

Kotijoukkueen kapteeni Marko Kolsi kommentoi tapahtumia:

”Hyvätasoinen Kakkosen kamppailu, jossa oli paikkoja puolin ja toisin. Tiedettiin, että vastassa oli laadukas ryhmä, joka on vaarallinen erikoistilanteissa ja jolle ei voi antaa liikaa tilaa. Harmiksemme emme pystyneet aivan eliminoimaan heidän vahvuuksia ja he myös rokottivat virheistämme tarvittavat maalit. Meillä oli täysi usko, että pystymme heidät voittamaan. Pallollinen pelimme oli melko hyvää, jolla loimme taas useita maalintekopaikkoja. Tällä kertaa onnistuimme kahdesti. Viime pelit ovat olleet kovaa koulua Kakkosessa. Uskon, että näistä pystymme ottamaan opiksi ja kauden mittaan kääntämään useampi tasainen peli voitoksi. Torstaina on seuraava mahdollisuus ja silloin on peli, joka varmasti meidät sytyttää, kun vastassa on naapurista NJS.”

VJS kohtaa Kakkosessa seuraavaksi helatorstaina NJS:n Klaukkalan nurmella. Ottelu alkaa klo 15.00. Seuraava kotiottelu on kahden viikon päästä sunnuntaina 9.6., kun Mikkelin Kissat saapuvat Myyrmäen stadionille klo 18:30 alkavaan kamppailuun.

VJS:n kokoonpano PEPO:a vastaan:

Rintala, Hiltunen (Israpov 61’), Ahmed Said Ahmed, Strengell, Ademaj (ua. 83’), Gädda, Kolsi, Puro, Lankinen, Katashira (Soppi 77’), Lehtonen (Maaranen 88’)

Maalintekijät:

0-1 Ceesay 2’

0-2 Ikonen 55’

1-2 Lehtonen 63’

1-3 Obi 71’

2-3 Kolsi 75’

 

Wanda’sin ottelun nälkäisin pelaaja Marko Kolsi