Patrick Bantamoi VJS:n edustusjoukkueen ja vanhimpien junioreiden maalivahtivalmentajaksi

Jo muutaman kuukauden VJS:n edustusjoukkueen ja vanhimpien junioreiden maalivahteja valmentanut Patrick Bantamoi on sopinut koko loppukauden kestävästä pestistä seuran kanssa. Bantamoilla on aiempaa valmennuskokemusta Ilveksen junioreista ja lisäksi miehellä on vahva pelaajatausta. Tilillä on 109 Veikkausliiga-ottelua ja Sierra Leonen nuorten maajoukkueiden edustuksia. Bantamoin meriittilistalla on mm. Suomen mestaruus kaudelta 2008 ja Suomen Cupin voitto kaudelta 2009 FC Interin paidasta. Lisäksi mies on voittanut Liiga Cupin kaudella 2006 KuPS:n paidassa ja 2008 Interin paidassa.

Pelaajauran jälkeen Bantamoi on pikkuhiljaa kiinnostunut valmennuksesta ja VJS:n yhteydenotto sai miehen lopulta hyppäämään jälleen leikkiin mukaan: ”Mahtava fiilis toimia taas jalkapallon parissa muutaman vuoden tauon jälkeen. Olen iloinen, että olen päätynyt VJS:ään sillä täällä joukkueissa on ollut todella hyvä henki ja tekemisen meininki. Olen ollut nyt pari kuukautta mukana ja viihdyn mainiosti. Valmennus on ammattimaista ja pelaajat haluavat päivittäin kehittyä”. Tällainen ympäristö motivoi minua ja haluan olla omalta osaltani jakamassa kokemustani ja auttamassa maalivahteja eteenpäin.”

Patrickin työn aloitukseen on kuulunut maalivahtien analysointia ja tavoitteiden asettamista. Miehellä itsellään on myös kovat tavoitteet valmennusuralle.

”Tärkeä on alkuun nähdä missä maalivahdit menevät ja mitkä ovat heidän heikkoudet ja vahvuudet. Olemme asettaneet maalivahtien kanssa tavoitteita mitä kohti etenemme. He tekevät kovasti töitä ja haluavat saavuttaa omat tavoitteensa. Myös henkilökohtaisesti haluan kehittyä valmentajana ja saada lisää tietotaitoa. Näin pystyn entistä paremmin auttamaan nuoria ja myös vanhempia maalivahteja. Jalkapallossa voi kokea ja saavuttaa hienoja asioita. Pelaajana sain paljon ja nyt haluan kokea vastaavia hetkiä viivan toisella puolen.”

VJS:n pelaajamanageri Marko Kolsi kommentoi Bantamoin tuloa:

”Patrickin saaminen mukaan on iso juttu edustusjoukkueellemme ja maalivahdeillemme. Olen äärimmäisen iloinen, että mies on remmissä ja tuo oman osaamisensa ja kokemuksensa joukkueelle. Uskon, että hänellä on paljon annettavaa etenkin nuorille maalivahdeille ja yhteinen aloitus on ollut positiivinen. Näin valmennustiimimme vahvistuu ja Patrick tuo siihen oivan lisän persoonallaan ja osaamisellaan.”