Länsi-Vantaan ylpeys tärkeään vierasvoittoon Keravalla

Heinäkuun viimeiseen otteluun päästiin lähtemään erinomaisista asetelmista: alla oli onnistunut harjoitusviikko sekä kaksi perättäistä voittoa maalierolla 10–2. Joukkueen valmentaja Sami Setälä pääsi myös valitsemaan ottelun kokoonpanon lähes täydestä pelaajaringistä, sillä sairastuvalla ei tällä hetkellä ole kuin muutama pelaaja ja alkukaudesta tulleet pelikiellot on jo kärsitty.

Loistavalla Kalevan Urheilupuiston nurmella pelattu kamppailu oli kauden ensimmäinen ottelu luonnonnurmella. Tätä silmällä pitäen joukkue otti tuntumaan nurmeen jo harjoitusviikolla, jottei kentän pinta pääsisi vaikuttamaan pelisuorituksiin. Ensimmäisen puoliajan esitys ei jättänyt selitykselle sijaan, vaan joukkue otti ohjat heti alkuvihellyksestä lähtien. Edellisissä otteluissa erinomaisessa vireessä ollut Kasperi Laitila jatkoi PKKU:n kustannuksella loisto-otteita. Laitila vei VJS:n johtoon, kun ottelu oli vanhentunut parikymmentä minuuttia. Herra Laitila pääsi niittaamaan vielä illan toisen osumansa vain minuutti ennen puoliaikaa. Maalin myötä, joukkue pääsi viettämään puoliaikataukoa ansaitusti kahden maalin johtoasemassa vaikkakin PKKU sai rakennettua muutaman vaarallisen paikan ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika jatkui, kuten ensimmäinen päättyi: VJS hallitsi kenttätapahtumia, kun taas kotijoukkue joutui keskittymään enemmän puolustamiseen. Pallonhallinnan kautta pääsi Vili Lankinen viemään vantaalaiset jo kolmen maalin karkumatkalle, kun ottelua oli pelattu 53.minuuttia. Maalin jälkeen pieni helpotuksen tunne taisi hiipiä takaraivoon ja näin punapaitainen kotijoukkue pääsi vielä otteluun mukaan. Ottelun viimeiset 15 minuuttia mentiin PKKU:n hallinnassa, ja kotijoukkue sai rikottua VJS:n maalilla pelanneen Kalle Valkosen kuparisen, kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia. Tämän lähemmäs kotijoukkue ei päässyt, ja näin ollen kauden toinen vierasvoitto matkasi Vantaalle.

-Peli oli kokonaisuudessaan hyvin hallussa 75. minuutille asti, sen jälkeen päästimme vastustajan turhaan peliin mukaan ja teimme täten lopun itsellemme vaikeaksi. Saimme Keravalta sen, mitä lähdimme hakemaan. Nyt ajatukset ja keskittyminen seuraavaan otteluun, kommentoi hyvän tuulinen Setälä.

Seuraavan kerran Länsi-Vantaan ylpeys on tositoimissa ensi torstaina, kun vastaan saapuu legendaarinen FC Kuusysi Lahdesta. Ottelu alkaa torstaina 6.8. klo 18.40.

VJS
2 Yli-Kesäniemi
3 Kaateri
7 Lankinen
8 Katashira
10 Rahkola J (79´ –> Vuori)
11 Varis (72’ –> Koso)
13 Valkonen
14 Laitila (62´ –> Huovinen)
26 Merinen J (46´ –> Azhar Al Aboodi)
44 Merinen V (60’ –> Mertala)
50 Gädda

Maalit
0–1 Laitila 22’
0–2 Laitila 44’
0-3 Lankinen 53’
1–3 Marttunen 80’