Jäps vahvempi nurmiavauksessa

VJS ja JäPS iskivät lauantaina ensimmäistä kertaa yhteen nurmella, kun ottelu pelattiin Järvenpään varsin hyväkuntoisella keskusurheilukentällä. Kotijoukkue oli tällä kertaa taistossa vahvempi, kun 90 minuutin jälkeen pelikellolla seisoivat lukemat 2-1. VJS:lle oli kyseessä kauden kolmas vierasottelu Klubi 04:n ja Jipon jälkeen. Tulokset ja esitykset molemmissa aiemmissa vierasotteluissa olivat olleet varsin vahvat ottaen huomioon myös vastustajien tason. Niistä taskuun oli kertynyt neljä pistettä. JäPS:iä vastaan ennakoitiin hyvin fyysistä kamppailua hieman viime viikkoisen Reipas-pelin tapaan. Sellainen siitä myös kehkeytyi ja yli 500 katsojan edessä tasaisen taiston vei lopulta nimiinsä kotijoukkue.

VJS aloitti kamppailun Elis Rintala maalilla. Puolustuslinjassa Henri Hiltunen oikealla, Ahmed Said Ahmed ja Samu Strengell keskellä. Samu puuttui kahdesta edellisestä kamppailusta oikeustieteellisen pääsykokeiden takia. Vasemmalla aloitti Altin Ademaj. Keskikentän keskustan muodostivat Robert Gädda, Marko Kolsi ja Michael Alapappila. Vasemmalla laidalla Eetu Puro, kärjessä Liridon Islami ja oikealla Vili Lankinen. VJS aloitti kamppailun pirteästi ja sai luotua useamman vaarallisen hyökkäyksen JäPS:in päähän. Michael Alapappila ja Robert Gädda pääsivät kokeilemaan boxin tuntumasta, mutta pallo ei löytänyt tietään verkkoon. Vähitellen JäPS pääsi peliin paremmin mukaan ja vaarallinen hyökkäystrio Nummi, Mikkola ja Khayat loivat painetta VJS-päähän. Muutamasta puolittaisesta tilanteesta JäPS pääsi kokeilemaan, mutta Rintala tai puolustus oli aina edessä. Ensimmäinen todellinen huippupaikka syntyi vierasjoukkueelle, kun Liridon Islami pääsi laukomaan pariinkin otteeseen maalinedustalla. Jälkimmäinen yrityksistä osui harmiksi tolppaan ja siitä ulos ja näin johtomaali VJS:lle jäi syntymättä. Ensimmäisen jakson loppupuolella molemmilla joukkueilla oli vielä erikoistilanteita, mutta niistä ei maalia syntynyt. Näin puoliajalle mentiin 0-0-lukemissa.

Toisen jakson kotijoukkue aloitti pirteästi ja sai taas useamman kulmapotkun ja pitkän sivurajaheiton VJS-maalille. Lopulta verkko heilahti ensimmäisen kerran 58. minuutin kohdalla, kun kesken VJS-hyökkäyksen JäPS onnistui purkamaan pallon yli VJS-puolustuksen selustaan. Vierasjoukkueen pelaajat viittoilivat paitsiota, mutta sitä se ei kuitenkaan ollut vaan Tomi Mikkonen pääsi karkaamaan läpi ja ajamaan boxiin. Pallo ohi Rintalan ja JäPS siirtyi 1-0-johtoon. Maalin jälkeen VJS aloitti kovan kirin ja joukkue haki sinnikkäästi tasoitusmaalia. Eetu Puro pääsi murtautumaan vasemmalta, mutta laukaus pienestä kulmasta suoraan JäPS-vahdin syliin. VJS teki ensimmäisen vaihdon 64. minuutin kohdalla, kun Kristian Lehtonen tuli toiseksi kärjeksi Michael Alapappilan tullessa vaihtoon keskikentältä. Viisi minuuttia edellisestä ja Charles Katashira tuli kentälle Altin Ademajn tilalle. Samalla joukkue muutti hieman pelijärjestelmäänsä 3-5-2-muotoon. VJS jatkoi edelleen yritystä ja Marko Kolsilla oli hyvä vetopaikka Vili Lankisen tiputuksesta, mutta JäPS-puolustus ehti peittämään vedon. Lopulta uurastukselle tuli palkinto, kun 76’ minuutin kohdalla Vili Lankisen sivuvapari painui suoraan läpi pelaajamassan takakulmaan 1-1-tasoitukseksi. Kauan ei ehditty olla tasoissa ja jahdata johtomaalia nimittäin lähes välittömästi JäPS sai pitkän pallon seurauksena pelin vasempaan laitaan, jossa Hedi Khayat pääsi keskittämään vaarallisesti. Pallo tarkasti VJS-puolustajien väliin, josta Tuomas Kyytsönen pääsi ohjaamaan pelivälineen VJS-maalin takakulmaan 2-1-numeroiksi JäPS:lle. VJS joutui taas takaa-ajajaksi ja liikuttelikin palloa hyvin puolelta toiselle hakien murtautumispaikkoja. Mikko Maaranen tuli Robert Gäddan tilalle 79′ minuutin kohdalla. Paras tilanne syntyi lopulta, kun Charles Katashira pääsi etenemään vasemmalta ja pelaamaan matalan pallon Liridon Islamille boxiin. Doni käännähti ja laukoi kohden takakulmaa, mutta jälleen uhrautuva JäPS-puolustus oli viime hetkillä edessä. Näin kun enempää maaleja ei nähty, niin pisteet jäivät Järvenpäähän lukemin 2-1.

Päävalmentaja Ville Vepsäläinen kommentoi kamppailun tauottua:

”Harmittava tappio tänään pelistä, jossa enemmänkin oli otettavissa. JäPS oli juuri sellainen, kun osattiin odottaa ja varsinkin kotikentällään vaikea vastustaja. Meillä oli kuitenkin pelissä paljon hyviä elementtejä, joilla aiheutimme päänvaivaa vastustajalle. Teimme puolestaan muutamia virheitä, joista vastustaja rokotti armotta. Meidän täytyy jatkaa hommia ja kehittää peliämme edelleen. Samalla tiedostaa, että tässä sarjassa rokotetaan nopeammin virheistä ja olla entistä keskittyneempiä 90 minuutin ajan. Uskon, että kun tähän totutaan ja pelimme kehittyy edelleen, niin tulemme konkretisoimaan tämän vielä useampiin maalipaikkoihin ja maaleihin.”

VJS:n seuraava ottelu on jälleen kotona, kun Lappeerannan PEPO saapuu vieraaksi ensi lauantaina 25.5. klo 17.00 alkavaan kamppailuun Myyrmäen stadionille. Kaikki silloin paikoille kannustamaan VJS ensimmäiseen kotivoittoon!

VJS:n kokoonpano:

VJS:n kokoonpano: Rintala, Hiltunen, Ahm. Said Ahmed, Strengell, Ademaj (Katashira 70′), Gädda (Maaranen 79′), Kolsi, Alapappila (Lehtonen 64′), Puro, Islami, Lankinen

Maalit:
1-0 Tomi Mikkonen 58′
1-1 Vili Lankinen 76′
2-1 Tuomas Kyytsönen 78′