full screen background image

”Tuntui valmennukselliselta kodilta” – Joonatan Jännes VJS:n tyttöjen valmennuskoordinaattoriksi ja 2010-2011-poikien ikäluokkavastaavaksi

Joonatan Jännes aloittaa VJS:n tyttöjen valmennuskoordinaattorina sekä nuorimpien poikaikäluokkien ikäluokkavastaavana. Valmennuskoordinaattorina hänen tehtäviinsä kuuluu valmennuksen laadun kehittäminen jatkuvan kehittämisen prosessina VJS:n metodin ja opetussuunnitelman pohjalta. Hän vastaa harjoittelun suunnittelusta ja osallistuu kaksi kertaa viikossa 2007-  ja 2008-syntyneiden tyttöjen joukkueiden valmennukseen.

Nuorimpien eli 2010- ja 2011-syntyneiden poikien ikäluokkavastaavana hän vastaa ikäluokkien valmennuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä. Keskeistä molemmissa tehtävissä on seuran valmennusmetodin sekä opetussuunnitelman viemisestä pelaajien toiminnan arkeen.

– VJS:ssa minua innosti sekä se, mitä siellä on jo tehty ja se, että pääsen toimimaan isossa valmentajien työyhteisössä kehittyäkseni ja oppiakseni. Olen seurannut seuran tekemistä jo pitkään ja VJS tuntuu valmennukselliselta kodiltani, Joonatan Jännes toteaa uudesta haasteestaan.

Valmentaminen intohimona

Jännes on Valtin kasvatti. PPJ:n ja HIFK:n pelaajana Jännes pelasi jalkapalloa tosissaan aina A-junioreihin asti. Ajatus valmentamisesta kypsyi jo nuorena.
– Valmentaminen kiinnosti minua jo 16-vuotiaana ja otinkin silloin ensimmäiset askeleet kesäleiriohjaajana. 18-vuotiaana aloitin valmentamisen päävalmentajana. Hiljalleen siitä kasvoi intohimo, jossa haluan kehittyä paremmaksi ja oppia uutta. Intissä mietin, mitä teen elämälläni ja tajusin, että haluan jalkapallovalmentajaksi. Päädyin opiskelemaan liikunnanohjausta ammattikorkeakouluun. Tutkinto ei ole vielä valmis, mutta toiveissa on valmistuminen lähitulevaisuudessa, Jännes kuvaa

Monipuolinen kokemus

Jännes on valmentanut kaiken ikäisiä junioreita 12-vuotiaista jalkapallokoululaisiin. HIFK:ssa hänen tehtäväkseen apulaisjunioripäällikkönä tuli juuri pienimpien pelaajien valmentamisesta vastaaminen ja tyttöjoukkueiden perustaminen. Siirryttyään EsPaan junioripäälliköksi hän jatkoi pienten lasten parissa mutta valmensi myös 11-vuotiaita.

– Kauteni EsPan junioripäällikkönä oli hyvä vuosi. EsPa on todella hieno seura. Olen kiitollinen EsPan ihmisille, joilta opin ja sain paljon. Erityisesti olen vaikuttunut ja kiitollinen EsPan valmennuspäällikön Tuukka Uimosen vaikutuksesta omaan jalkapalloajatteluun. Hänen jalkapalloaivonsa ovat sellaiset, etten vastaaviin ole törmännyt.

Opettaminen onnistumiset edellä

Jännes on intohimoinen valmentaja ja hänen intonsa näkyy tekemisestä kentällä. Lisäksi hän haluaa nähdä pelaajissa erityisesti onnistumiset.

– Minun tyylini on löytää onnistumisia, ihan pieniäkin ja innostua niistä pelaajien kanssa, Jännes kuvaa.

– Pelin tutkiminen, sen jäsentäminen on tärkeä osa tekemistäni. Sitä kautta etsin keinoja, kuinka opettaa. Vältän valmentaessani laiskoja lauseita, haluan tuottaa loogista, ymmärrettävää ja olennaista ohjausta silloin, kun puhun pelaajille, Jännes määrittelee omaa tekemistään.

VJS:n urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi on tyytyväinen sopimukseen.
– Tähän tehtävänkuvaan etsittiin intohimoista kehittäjää ja nyt saimme Joonatanin tiimiin. Olen todella innostunut tästä!

Jännes aloittaa VJS:n väreissä 5.12.2017.