VJS on turvallinen toimintaympäristö kaikille

Kuva: Jari Mäensivu

Yksi toimintamme peruskivistä on tarjota turvallinen toimintaympäristö kaikille harrastajillemme ja toimihenkilöillemme.

Turvallisuus myös koettiin yhdeksi seuran vahvuuksista suuressa seurakyselyssämme keväällä 2023.

– Turvallinen toimintaympäristö ei ole pelkästään asia, jolla ylpeillä, vaan toimintamme perusedellytys. Turvallisuus on aina yhteisömme lähtökohta ja meille on tärkeää, että kaikki yhteisössämme mukana olevat tuntisivat olonsa turvalliseksi, niin fyysisesti kuin henkisesti, kertoo toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Turvallisen toimintaympäristön tueksi olemme rakentaneet turvallisen toimintaympäristön toimintatavat tilanteisiin, joissa kohdataan turvattomuutta esimerkiksi epäasiallisen kohtelun kautta sekä eettisen linjamme, joka erittelee kunkin toimijan oman vastuun ja hänelle asetetut odotukset turvallisen toimintaympäristön takaamiseksi.

Kohdatessa minkäänlaista epäasiallista kohtelua, toivomme siitä ilmoitettavan viipymättä seuran toimijoille. Ilmoituksen voi tehdä myös verkkolomakkeella.

Maailmalla kuohuu, VJS on silti jalkapalloyhteisö kaikille

Maailman viime vuosien tapahtumat ovat aiheuttaneet monin puolin maailmaa ja myös Suomessa kuohuntaa kansojen kesken ja sisäisesti.

On silti edelleen välttämätöntä, että Vantaan Jalkapalloseuran yhteisönä pysymme yhtenäisinä. Vaikka maailman tapahtumat ymmärrettävästi aiheuttavat paljon tunteita ihmisissä ja heidän perheissään, on seuramme toimintaan osallistumalla sitoutunut toimimaan toiminnassamme kaikkia kunnioittaen muun muassa ihmisten rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Olemme sitoutuneita noudattamaan Suomen lakeja ja kunnioittamaan toisiamme toiminnassamme ja sanavalinnoissamme.

Seuran jäsenehdot määrittelevät, että edustaessaan seuraa tai kantaessaan sen symboleita, henkilö sitoutuu toimimaan siten, ettei hän käytöksellään tai toimillaan aiheuta seuralle vahinkoa.
Tätä rikkoessa on seuralla valtuudet ja työkalut rangaista ehtoa rikkovaa henkilöä yhdistyksen toimintaperiaatteiden ja sääntöjen mukaisesti.