Kevätkausi lähellä nappionnistumista

Kevätkausi on sujunut VJS-joukkueilta varsin mallikkaasti ja viimeisiä pelejä ennen ollaan lähellä, että kevätkauden voidaan todeta olleen lähes nappionnistuminen seuran kilpajoukkueiden osalta.

Stadi Cup -menestys, useat pelaajavalinnat Palloliiton pelaajakehitystapahtumiin ja maajoukkueisiin, miesten sekä naisten vahvat otteet sarjoissaan sekä useiden kilpajoukkueiden upeat otteet ovat olleet kirkas valopilkku VJS:n muutenkin hienossa keväässä ja alkukesässä.

Kevätkierros on ollut seuramme kilpajoukkueiden osalta pääosin erittäin onnistunut. On ollut ilo seurata eri ikäluokkien pelaamista ja nähdä miten pitkäjänteinen, määrätietoinen ja kokonaisvaltainen työ kantaa hedelmää. Suurin osa joukkueistamme saavuttivat kevätkierroksen tavoitteensa, vielä kun jatkokarsinnoissa olevat joukkueet pystyvät omat karsintaottelunsa hoitamaan, niin on helppo todeta, että kevätkierros on ollut kaikin puolin erinomainen, urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm toteaa tyytyväisenä.

Turnausmenestystä ja kovia kansainvälisiä pelejä

Kansainvälistä kokemusta on haettu usean joukkueen voimin kevään aikana, joista viimeisimpinä TU12 ja PU10 joukkueiden kovatasoiset turnaukset Puolassa.

Kesäkuun alussa TU12 otti osaa erittäin kovatasoiseen Trzuskawica Cupiin, jossa loppumetreille saakka se taisteli mitalista päätyen lopulta neljänneksi 29 joukkueen joukosta.

Kesäkuun puolivälissä Puolaan matkusti PU10 joukkue, jonka sijoitus mm. FC Barcelonan tähdittämässä turnauksessa oli 23. Turnaukseen osallistui 36 joukkuetta.

Joukkue pääsi kohtaamaan useita ammattilaisseurojen akatemiajoukkueita, kuten Celta Vigon, FC Kölnin ja Sparta Prahan.

Turnaus oli todella kovatasoinen ja upea tapahtuma kokonaisuudessaan – taso Euroopassa on erittäin kova ja laaja. Saimme turnauksesta vaativien pelien lisäksi unohtumattoman kokemuksen. Oli todella arvokasta nähdä ikäluokan huippupelaajia ja joukkueita läheltä. Takaisin Suomeen saapuikin joukkue, jolle käsitys siitä, kuinka kovaa ja laadukasta työtä huipun tavoittelu jalkapallossa vaatii, on realistisempi, kertasi joukkueen vastuuvalmentaja Joonatan Jännes.

Edustusjoukkueet vahvassa vireessä – Miehet pelaavat paikasta Eurooppaan

Seuran molemmat edustusjoukkueet hakevat tosissaan nopeaa paluuta viime kauden sarjatasoille – naiset Ykköseen ja miehet Kakkoseen.

Naiset ovat seitsemän ottelun jälkeen sarjassaan toisena, vain kolme pistettä sarjakärki Valttia takana. Kesäkuun viimeisistä otteluista naiset hakivat voiton FCFJ:stä Porvoosta ja kotitasapelin Espoon Palloseuraa vastaan.

Kevätkauden viimeisessä ottelussaan naiset kohtaavat keskiviikkona 28.6. Myyrmäen jalkapallostadionilla sarjakärki Valtin. Ottelu alkaa klo 19:15.

Miehet jatkavat Kolmosen lohkossaan tappioitta (5-1-0) sijoittuen tällä hetkellä neljänneksi pelattuaan kuitenkin cup-kiireidensä vuoksi vasta kuusi ottelua muiden pelattua jo seitsemän tai kahdeksan ottelua. Viimeisimpinä kaatuivat 10.6. VJS-päivän kotiottelussa SAPA 9-0 ja 15.6. vieraskentällä MPS/Atletico Malmi 6-1.

Cup-kiireet jatkuvat edelleen, sillä sunnuntaina 18.6. joukkue jatkoi kotimaisessa Region’s Cupissa välieriin 5-1 kotivoitolla naantalilaisesta VG-62:sta ja pelaavat tulevana torstaina kenties seurahistorian isoimman ottelun Suomen Cupin neljännesvälierässä Kakkosessa pelaavaa Pallo-Iiroja vastaan.

Panoksena torstaisessa cup-ottelussa on siis Suomen Cupin puolivälieräpaikka, minkä lisäksi voitolla tuosta ottelusta VJS varmistaisi paikan Euro-kentille ensi vuoden UEFA Region’s Cupiin. Tappionkin myötä ovi UEFA Region’s Cupiin olisi edelleen avoinna kotimaisen Region’s Cupin voitolla.

Cup-ottelu Pallo-Iiroja vastaan pelataan torstaina 22.6. klo 19:00 alkaen Myyrmäen Jalkapallostadionilla.

On ilo nähdä myös, että seuran edustusjoukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti viime kauden pettymysten jälkeen. Lisäksi miesten cup-tarina on enää yhden voiton päässä siitä, että se menee historiankirjoihin seuran kovimpana saavutuksena, urheilutoimenjohtaja Söderholm iloitsee.

Juniorijoukkueet lähellä nappionnistumista

Myös seuran junioreiden kilpajoukkueiden kevät on sujunut erinomaisesti ja viimeisiä otteluita ennen on koko kevät lähellä päätyä lähes täydelliseksi onnistumiseksi.

TU12/Punainen pelasi täydellisen kevätkierroksen voittaen kaikki pelinsä maalierolla 82-2 ja pelaavat syyskaudella Liiga Etelässä.

PU12/Punainen pelasi vahvasti kevätkierroksen loppuvaiheen ja sijoittui karsintalohkossa neljänneksi, minkä myötä osallistuvat Liiga Etelän kaksiosaiseen karsintaotteluun FC Interiä vastaan. Ottelut pelataan 28.6. ja 2.7.

PU13/1 pelasi vahvasti kevätkierroksen loppuvaiheen Ykkösessä (neljä viimeistä 3 voittoa ja 1 tasapeli), mutta valitettavasti se ei riittänyt kuin 3.sijaan ja joukkue jatkaa syksyllä Ykkösessä.

TU14/1 pelasi vahvasti kevätkierroksen loppuvaiheen Ykkösessä, sijoittuen neljänneksi, jonka myötä joukkue pelaa syksyllä Liiga Etelässä. Lisäksi joukkueen toinen peliryhmä sijoittui kakkosessa toiseksi, minkä myötä nousi syksyksi Ykköseen.

PU14/1 pelasi erittäin vahvasti kevätkierroksen loppuvaiheen Ykkösessä, voittaen neljä viimeistä otteluaan ja sijoittuen sarjassa toiseksi, minkä myötä joukkue nousee syksyksi Liiga Etelän jatkosarjaan.

TU15/1 yhdistelmäjoukkue Tikkurilan Palloseuran kanssa pelasi vahvan kevätkierroksen Ykkösessä, sijoittuen sarjassa toiseksi, mutta valitettavasti vain sarjan paras nousee syksyksi Liiga Etelään, joten joukkue jatkaa myös syksyllä Ykkösessä.

PU15/1 jatkoi vahvoja otteitaan Liiga Etelässä ja voittivat VJS-päivänä vakuuttavasti Ilveksen 4-0. Viimeisellä kierroksella kaatui LPS 1-0 jonka myötä VJS sijoittui Liiga Etelän kevätkierroksella upeasti toiseksi. Syyskierroksella joukkue pelaa Liiga Etelän mitalisarjassa.

PU16/1 ja PU17/1 pelaajista koostuva PU17/2 päätti Ykkösen kahteen voittoon, minkä myötä sijoitus Ykkösessä oli 5. ja paikka Ykkösessä säilyy myös syksyllä. PU16/1 sijoittui Kakkosessa kahdeksanneksi ja säilyttyi paikkansa syksyn Kakkoseen.

PU17/1 voitti VJS-päivänä 10.6. elintärkeän ottelun TPS:aa vastaan ja hävisi viimeisen kierroksen ottelunsa HJK:lle. Tämän myötä sijoitus karsintalohkossa 6. ja joukkue pelaa SM-jatkokarsinnassa Jippoa vastaan torstaina 22.6. klo 14:30 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

TU18/1 päätti kevätkierroksensa 4-2 voitolla HJK/2:ta vastaan ja sijoittui Ykkösessä lopulta kolmanneksi, minkä myötä pelit jatkuvat syksyllä Ykkösessä.

PU20/1 päätti karsintasarjansa kahteen voittoon, minkä myötä sijoitus karsintalohkossa oli 6. ja joukkue pelaa karsintaottelun MaPS:a vastaan lauantaina 1.7. Vapaalan nurmella klo 13:00 alkaen.

Meidän erinomaiset valmennustiimimme paiskivat kovasti töitä laadukkaan arjen eteen ja kun pääsemme toimimaan ympärivuotisesti hyvissä olosuhteissa, niin kehittyminen ja sitä kautta menestyminen ei tule yllätyksenä, Söderholm taustoittaa menestyksen tekijöitä ja nostaa vielä esille erinomaisen yksilömenestyksen:

Myös yksilömenestymistä Palloliiton pelaajavalintojen näkökulmasta on tullut kevään aikana kiitettävästi. Huuhkajaturnaukseen on valittu viisi VJS-pelaajaa ja Helmariturnaukseen peräti 13 VJS-pelaajaa! Lisäksi maajoukkuepaitaa on päässyt pukemaan kolme poika- ja kaksi tyttöpelaajaa, ”Seba” päättää.

Kevään huipentavat ratkaisuottelut

VJS-joukkueiden kevätkausi huipentuu vielä supertärkeisiin otteluihin, joihin kaikki kannustus on tervetullutta ja tärkeää:

VJS-EBK, Naisten Suomen Cup, 4.kierros
21.6. klo 18:30, Myyrmäen jalkapallostadion
Lopputulos: 1-2

VJS-JIPPO-j., PU17 SM-jatkokarsinta
22.6. klo 14:30, Myyrmäen jalkapallostadion
Lopputulos: 2-0 -> VJS SM-sarjaan

VJS-Pallo-Iirot, Miesten Suomen Cupin 1/4 välierä
22.6. klo 19:00, Myyrmäen jalkapallostadion
Lopputulos: 2-1 -> VJS Suomen Cupin puolivälierään vs Ilves

Valtti-VJS, Naisten Kakkonen
28.6. klo 19:15, Puotilan tekonurmi
Lopputulos: 0-3

VJS-FC Inter, P12 Eteläliiga-karsinta, 1. osaottelu
28.6. klo 19:45, Myyrmäen jalkapallostadion
Lopputulos: 4-2

VJS-MaPS, P20 SM-jatkokarsinta
1.7. klo 13:00, Vapaalan nurmi
Lopputulos: 1-0 -> VJS SM-sarjaan

FC Inter-VJS, P12 Eteläliiga-karsinta, 2. osaottelu
2.7. klo 13:00, Turku Energia Areena
Lopputulos: 4-3 -> VJS Liiga Etelään