Harrastamisen tukipäätökset tehty – Tukea yhteensä lähes 10 000 eurolla

Vantaan Jalkapalloseura tukee säännöllisessä harrastustoiminnassa mukana olevia, harrastusmaksujen kanssa ongelmissa olevia perheitä Harrastamisen tuella. Tukipäätökset jaksolle 1.6.-31.10.2023 on nyt tehty.

Vantaan Jalkapalloseurassa olemme pitkään tukeneet perheiden lasten harrastamista järjestämällä kahdesti kaudessa tukihaun, jonka perusteella olemme jakaneet tukea harrastusten kuluihin seuraavalle puolivuotiskaudelle.

Harrastamisen tuen säännöstö ja periaatteet on uusittu kaudelle 2022-2023, joiden myötä meillä on työkalut tukea harrastajiamme entistä joustavammin.

Missiomme Jalkapalloyhteisö sinulle sisältää vahvasti välittämisen yhteisöstämme. Välittämiseen liittyy olennaisesti heikommassa tilanteessa olevista huolehtiminen. Jalkapallon harrastamisen tulisi olla mahdollista kaikille, riippumatta harrastajan taloudellisesta tilanteesta.

AVUSTUKSET JA SPONSORIT TUEN MAHDOLLISTAJINA

Harrastamisen tuen mahdollistavat seuran saamat avustukset sekä tukisponsorit. Lisäksi seura investoi osan seuratoimintamaksuista harrastamisen tukeen.

– Sponsoreiden ja avustusten rooli siinä, että pystymme harrastamisen tukea maksamaan, on täysin korvaamaton. Tämän vuoksi jaettavan tuen määrä ei välttämättä ole vakio. Tällä hetkellä meillä on hyvä tilanne, mutta varainhankinta tähän tarkoitukseen on taukoamatonta, sillä seuraava jakso täytyy taas jotenkin rahoittaa, kertoo seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Avustusten osuus tukimäärärahoista on tällä kaudella poikkeuksellisen merkittävä seuran saatua ensin Jalkapallo-Säätiöltä 3 000 euron avustuksen ja maaliskuussa Urlus-säätiöltä peräti 20 000 euron avustuksen vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseksi.

– Varsinkin Urlus-säätiön tuki oli pelastava tekijä tämän kesän ja ensi talven tukia ajatellen. On myös ollut ilo huomata, että yritykset ovat myös lähteneet enenevissä määrin tukisponsoreiksi, Bruun avaa.

Uusina tukisponsoreina ovat seuralle tällä kaudella mukana pääyhteistyökumppanit Nike ja Stadium sekä Konsulttiverkko, H&A Team Oy ja Lauran Kaffila.

Avustuksia tällä kaudella noin 24 000 euron edestä

Harrastamisen tuen kysynnän sekä jaettavan määrärahan kasvun johdosta on jaettava tukisumma kasvanut voimakkaasti.

Kaudella 2021-2022 tukea jaettiin noin 11 000 euron arvosta, mutta tällä kaudella jaettava tuki on yli kaksinkertaistunut noin 24 000 euroon.

– Totta kai kasvanut tukisumma kertoo perheiden kasvavista haasteista harrastamisen kustannusten kanssa, mutta se kertoo myös onnistumisistamme kerätä tähän käyttöön enemmän varoja. Nyt pystymme tarjoamaan perheille konkreettista tukea ja olemme askeleen lähempänä tavoitettamme, että yksikään harrastaja ei joutuisi lopettamaan harrastustaan kustannusten takia, Bruun kertoo ja jatkaa

– Harrastamisen tuki on ylivoimaisesti keskeisin varainhankinnan kohde, mihin yhdistyksen puolella myyntiä ja muuta varainhankintaa teemme. On mahtavaa, että olemme löytäneet yrityksiä sekä Urluksen kaltaisia tukijoita tämän tuen mahdollistajiksi.

Tuen hakeminen mahdollista myös hakuaikojen ulkopuolella

Vaikka harrastamisen tuen yhteishakujakso on nyt päättynyt, voi tukea hakea edelleen loppukauden ajan.

Mikäli perheessä on haasteita harrastamisen kustannusten kanssa, voi perhe lähettää vapaamuotoisen hakemuksen seuran toiminnanjohtajalle sähköpostitse ja toimittaa sen tueksi perheen tulotason todentavat liitteet. Lisätietoja löytyy Harrastamisen tuen -verkkosivuilta.

– Tällä hetkellä myös loppukaudeksi jäi jonkin verran määrärahoja myöntää tukea myös hakuajan jälkeen. Olisi kuitenkin tärkeää, että tukihakemukset saataisiin kootusti, sillä esimeriksi keväällä oli meillä, ennen Urluksen avustuspäätöstä, tilanne, että jouduimme pöytäämään tukipäätöksiä määrärahojen puutteen vuoksi. Hakujaksoilla tulleisiin hakemuksiin pystymme tiukemmassa tilanteessa suhteuttamaan jaettavana olevat määrärahat, jolloin tuki on kaikille hakeneille ja kriteerit täyttävillä hakijoille mahdollinen, toiminnanjohtaja Bruun muistuttaa.

Lisätietoja harrastamisen tuesta