VJS Futisliigan kesäkausi tulee – Unelmien ensipotkut futiksen parissa

VJS Futisliiga on 4-8-vuotiaiden uusi futiskonsepti, jossa yhdistyvät jalkapallon parhaimmat puolet – liikkuminen, ilo ja pelaaminen. Kesäkausi alkaa toukokuussa ja kestää syyskuun loppupuolelle asti. Mukaan voivat ilmoittautua 2015-2018-syntyneet tytöt ja pojat.

Toimintaa järjestetään kahdella alueella, Vantaankoskella ja Myyrmäessä, joissa molemmissa toimii neljä kaupunginosajoukkuetta, jotka vielä jaetaan tarvittaessa useampaan joukkueeseen pelaajien iän ja taitovalmiuden perusteella.

Tytöille rakennetaan omia joukkueita Myyrmäen alueen kaupunginosajoukkueista. Tytöt oivat ilmoittautua myös sekajoukkueisiin Vantaankosken alueelle.

VJS Futisliiga-toiminnan ydinlupaukset:

 • Huippulaadukasta toimintaa huippuolosuhteissa
 • Pelaamisen iloa hyvähenkisen kilpailun kautta
 • Mullistava uutuus vantaalaisessa jalkapallossa
 • Ensipaita- ja pallo
 • Toiminta lähellä, korttelihengessä
 • Uusia kavereita – tulevat peli- ja koulukaverit tutuiksi
 • Joukkueharrastuksen ensiaskeleet

Ilmoittautuminen kesäkaudelle on käynnissä – ILMOITTAUTUMAAN

Tästä artikkelista, sekä VJS Futisliiga-sivustoltamme löydät paljon lisätietoja toiminnasta.

KESÄKAUDEN 2023 AIKATAULU:
 1. jakso vko 20-24 (neljä harjoitusta + pelitapahtuma)
  — Kesäloma vkot 25-29 —
 2. jakso vko 30-34 (neljä harjoitusta + pelitapahtuma)
 3. jakso vko 35-39 (neljä harjoitusta + pelitapahtuma)

  Kausihuipennus 23.9. Myyrmäen jalkapallostadionilla

VJS Futisliigassa keskeisessä roolissa on myös vanhempien osallistuminen toimintaan. Kannustajien, kustantajien ja kuskaajien lisäksi tarvitsemme toimintaan mukaan myös vanhempivalmentajia. Vanhempivalmentajana pääset käsikosketeltavan lähelle lapsesi harrastusta, josta saattaa löytyä teille yhteinen harrastus vaikka useammaksi vuodeksi eteenpäin.

Huippulaadukasta toimintaa huippuolosuhteissa

Länsi-Vantaan huikeat olosuhteet mahdollistavat toiminnan pyörittämisen huippuolosuhteissa ympärivuoden.

VJS:n oma Aktia Areena Vantaankoskella (Martinkyläntie 1) ja Myyrmäessä Myyrmäki-halli sekä VJS kenttä (Putouspolku 1, Urheilutalon takana) luovat VJS Futisliiga-toiminnalle täysin poikkeukselliset olosuhteet.

Poikkeuksellista toiminnassa on myös seuran ammattilaisorganisaation suunnittelema sisältö ja heidän tarjoamansa vahva tuki Futisliigaohjaajille.

Futisliigaohjaajat saavat ennen toiminnan käynnistymistä koulutuksen tehtäviinsä, jota tarjotaan lisää kauden aikana. Lisäksi jokaisessa tapahtumassa on paikalla seuran vastuuohjaaja, joka tukee ja auttaa valmentajia aina tarvittaessa.

Toiminnan suunnittelussa huomioidaan lasten kehitysvaihe ja tarpeet.

Pelaamisen iloa hyvähenkisen kilpailun kautta

VJS Futisliiga koostuu kaikista futiksen parhaimmista ja innostavimmista tekijöistä.

Harjoituksissa opitaan uusia liikunnallisia, sosiaalisia ja lajinomaisia taitoja leikkien, kisailujen ja pelien kautta. Ohjaajat huomioivat lasten eri lähtökohdat ja pyrkivät tukemaan lapsikohtaista oppimista.

3-5 viikon välein kaupunginosajoukkueet pelaavat toisiaan vastaan miniturnauksia, joissa keskiössä on pelaaminen ja sen kautta oppiminen.

VJS Futisliiga ympäristössä lapset opettelevat sekä onnistumaan, että joskus myös epäonnistumaan. Tarkoituksenamme on kuitenkin luoda ympäristö, jossa kaikki kokemukset opettavat lapsille jotakin uutta ja motivoivat jatkamaan parhaansa yrittämisen kautta uuden oppimista.

Mullistava uutuus vantaalaisessa jalkapallossa

VJS Futisliiga on jotakin, millaista ei ole vantaalaisessa futiksessa ennen tehty.

VJS Futisliiga yhdistää kaikki jalkapallon parhaat ja innostavimmat tekijät, huippuolosuhteet, ikäkavereihin tutustumisen, jalkapallotaitojen oppimisen ja etenkin pelaamisen.

Mikään ei motivoi lapsia kuin pelaaminen ja peleissä onnistuminen.

VJS Futisliiga on, kiitos upeiden olosuhteiden, mahdollista järjestää ympärivuotisesti ja VJS:n huippuosaavan organisaation vetämänä toiminnan laatua tarkkaillaan ja kehitetään vääjäämättä.

VJS Futisliiga on todella matalan kynnyksen toimintaa, johon lapsi voi tulla mukaan täysin ilman minkäänlaista jalkapallo- tai liikuntakokemusta – haluamme luoda kipinän, joka innostaa lasta jatkamaan liikuntaa, joka futiksen parissa tai kuinka tahansa.

Ensipaita ja -pallo

Kaikki alkaa pallosta.

Jalkapallo on peliväline, jonka kanssa touhuamiselle vain mielikuvitus on rajana.

Pallon jälkeen tulee paita.

Ensimmäinen pelipaita on jäänyt monen huippufutaajankin mieleen ja siitä on usein alkanut kiinnittyminen jalkapallon seuraamiseen.

VJS Futisliigan osallistumismaksu sisältää jokaiselle osallistujalle upouuden 3-koon jalkapallon ja oman kaupunginosajoukkueen laadukkaan pelipaidan, joka yhdistää koko kauden ajan pelikaverit toisiinsa.

Pallo ja pelipaita seuraavat lapsia myös tuleville Futisliiga-kausille, sillä kaupunginosajoukkueet pelaavat aina samoissa väreissä, eikä peliasuja tarvitse uusia. Uuden peliasun ja pallon voi hankkia kuitenkin myöhemmin erikseen.

Toiminta lähellä, korttelihengessä

VJS Futisliigan ytimessä on tehdä osallistuminen helpoksi. Tapahtumien ajankohta on muuttumaton ja ennakkoon tiedossa, ja hallit sekä kentät ovat helposti saavutettavissa Länsi-Vantaan jokaisesta kaupunginosasta.

Mukana ovat myös aikuiset, jotka toimivat liimana lasten välillä ja kenties verkottuvat itsekin uusien ihmisten kanssa omilta asuinalueiltaan.

Jokaisessa VJS Futisliiga-joukkueessa on tavoitteena, että mukana on tiiviisti vähintään yksi aikuinen vanhempivalmentajana sekä muut vanhemmat kannustamassa kentän laidalla.

VJS tarjoaa innokkaille vanhemmille mahdollisuuden osallistua lapsensa harrastustoimintaan toimihenkilöroolissa myös tulevissa VJS-joukkueissa.

Uusia kavereita – tulevat peli- ja koulukaverit tutuiksi

VJS Futisliigassa lapset toimivat tutuksi tulevissa kaupunginosajoukkueissa, joissa mukana ovat joko ennestään tai tulevaisuudessa koulu- tai vaikka harrastusympäristössä tutuiksi tulevat kaverit.

Harrastusten, erityisesti joukkuepelien sosiaalinen merkitys lapselle on todettu useissa tutkimuksissa, juuri tästä VJS Futisliigassa on kyse.

Lapset saavat toiminnassa uusia kavereita ja oppivat toimimaan ryhmässä sekä huomioimaan erilaisia ihmisiä.

Toiminnan ytimessä on hyvän ryhmähengen luominen kannustamisen ja yhdessä tekemisen kautta. Toiminnassa käytetään reilusti aikaa tutustumiseen.

Joukkueharrastuksen ensiaskeleet

Joukkueharrastukset opettavat lapsille tärkeitä taitoja ryhmässä toimimisesta ja muiden huomioimisesta.

VJS Futisliigassa lapset toimivat tutuiksi tulevissa kaupunginosajoukkueissa ”omana joukkueenaan”.

Tärkeää on kuitenkin opetella myös muiden joukkueiden kunnioittamista ja sekä voittamisen ja häviämisen opettelua. Sekä onnistumiset, että pettymykset käydään läpi joukkueena ja niistä opitaan yhdessä.

Myyrmäen Jalkapallostadionilla järjestettävissä talvi- ja kesäkaudet huipentavissa päätösturnauksissa luodaan ikuisia muistoja joukkueena koetusta suurtapahtumasta.

Tutustu toimintaan ja kysy tarvittaessa lisää

Kattava toiminnan kuvaus ja kaikki tarvittavat infot löytyvät VJS Futisliigan sivustolla: vjs.fi/futisliiga

Lisätietoja voi kysyä myös toiminnasta vastaavalta VJS:n valmennuspäälliköltä (Lapsiurheiluvaihe 1) Topi Leinoselta:

topi.leinonen@vjs.fi
+358 40 483 7556