VJS:n ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen

Sivu päivitetty 27.11.2020. Ohjeita tarkennetaan tarvittaessa ja aina uusien ohjeistusten, suositusten ja rajoitusten myötä.

Koronavirustilanne on alkavan syksyn myötä kääntynyt epäsuotuisaan suuntaan. VJS ohjeistaa alla olevilla ohjeilla joukkueitaan toimimaan vastuullisesti ja omalta osaltaan ehkäisemään viruksen leviämistä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ilmoitti perjantaina 27.11. uusista rajoitustoimista:

 • Yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään kokonaan 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi.
 • Lasten ja nuorten (alle 20v) harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi. Ulkotiloissa toimintaa saa kyseisen ryhmän osalta jatkua.
 • Kaikki ottelu- ja turnaustoiminta keskeytetään 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi.
 • Aktia Areena katsotaan sisätilaksi, joten seuraamme rajoituksia ja suosituksia, ja suljemme hallin 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi.

Uusi vuoroja ei ulkotiloihinkaan voi 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi varata, joten tulemme viikonlopun aikana muokkaamaan kaikkien joukkueiden ohjelman sopivaksi niihin olosuhteisiin ja vuoroihin, jotka meillä on Hissikeskus-kentällä ja MUP Stadionilla käytettävissämme.

Juniorijoukkueiden osalta toiminta jatkuu siis 30.11.-20.12.2020 välisen ajan poikkeusaikataulujen mukaisesti ulkokentillä. Joukkueille ilmoitetaan uusista aikatauluista heti niiden valmistuttua.

Aikuisjoukkueiden toiminnan osalta seuran valmennuksen johto ja joukkueiden valmennus sopivat omatoimisesta harjoittelusta 30.11.-20.12.2020 välisellä ajalla.

Jalkapalloliikunnan lasten ja nuorten ryhmät jäävät tauolle. Korvaavat vuorot pyritään järjestämään ensi vuoden puolella, mutta asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun koronatilanteen kehittyminen on tiedossa.

Kaikkien tulee huomioida toiminnassa myös seuraavat lisäykset ja täsmennykset:

 • Harjoitusten ja otteluiden jälkeen kentältä (niin seuran kuin kaupungin olosuhteet) tulee poistua turvallisuusohjeiden mukaisesti viipymättä.
 • Pukuhuoneiden käyttö on toistaiseksi kielletty kaikilta joukkueilta.
 • Kaikkien joukkueiden harjoittelun tulee tapahtua oman joukkueen kesken ja pelaajien siirtymistä harjoitusryhmien välillä tulee välttää.
 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
 • Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen harrastustoiminnan, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.
 • Harrastustoimintaan osallistuvat menevät harrastustilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet harrastustilasta. Oman harrastustoiminnan alkamista ei mennä odottamaan harrastustilaan.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.

Palloliiton tarkennetut ohjeistukset 27.11.2020

Joukkuetoiminnan turvallisuusohjeet

Joukkuetoiminnan turvallisuusohjeet löydät täältä.

Matkustaminen

Vältä tarpeetonta matkustamista

Muistutamme VJS-perhettä, että koronavirus on edelleen suuri maailmanlaajuinen riski. Pandemian takia tilanne voi edelleen muuttua nopeasti ja ennalta-arvaamattomasti. Matkustaminen kohottaa tartuntariskiä, ja muuttuvien tai peruuntuvien matka-aikataulujen myötä yhteydet voivat peruuntua ja matkat takaisin kotimaahan estyä.

Viranomaisohjeistusten mukaisesti tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Näin ollen VJS:n joukkueet eivät toistaiseksi osallistu ulkomaisiin turnauksiin.

Paluu toimintaan matkan jälkeen

Koronatartuntojen määrä on viime aikoina edelleen lisääntynyt. Jotta jalkapallon pelaaminen säilyy ilman lisärajoituksia, joukkuetoiminnassa tulee olla äärimmäisen huolellinen ja vastuullinen, ja noudattaa tiukasti annettuja ohjeita käsihygieniaan, flunssaoireisiin sekä turvaväleihin liittyen.

Ulkomaanmatkalta palaavien pelaajien odotetaan toimivan THL:n ohjeistusten mukaisesti. Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, myös niiden maiden osalta, jotka on vapautettu matkustusrajoituksista.

Riskialueilta saapuvat VJS-pelaajat ja toimihenkilöt voivat osallistua toimintaan 14 päivän karanteenin jälkeen. Muilta kuin riskialueilta saapuville suositellaan 7 päivän karanteenia.

Paluu toimintaan sairastumisen jälkeen

Mikäli pelaajalla tai joukkueen toimihenkilöllä on hengitystieoireita, ei toimintaan tule osallistua. Toimintaan voi palata takaisin THL:n antamien ohjeiden mukaisesti. Seuratoiminta vertautuu ao. linkin takaa löytyvässä tekstissä mainittuun varhaiskasvatukseen ja kouluun.

THL – Lapset ja koronavirus

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.
Koronaviruksen oireet

Lisätietoja koronavirusoireista THL:n sivuilta.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, toimitaan fiksusti ja vastuullisesti, ja pysytään terveinä!