VJS:n ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen

Sivu päivitetty 7.5.2021. Ohjeita tarkennetaan tarvittaessa ja aina uusien ohjeistusten, suositusten ja rajoitusten myötä.

Koronavirustilanne on edelleen haasteellinen. VJS ohjeistaa alla olevilla ohjeilla joukkueitaan toimimaan vastuullisesti ja omalta osaltaan ehkäisemään viruksen leviämistä.

Ohjeet ja määräykset ovat talven ja kevään aikana muuttuneet taajaan, ja eri julkisten tahojen ohjeet ovat olleet jopa alueellisella tasolla keskenään ristiriitaisia. Määräysten osalta toimimme ehdottomasti, ohjeistusten osalta käytämme kokonaisharkintaa, taataksemme pelaajillemme edelleen mahdollisimman turvallisen toimintaympäristön ja pitääksemme jokaisesta pelaajastamme kokonaisvaltaisesti huolta mahdollisimman hyvin.

Olemme torstaina 8.4. keskustelleet Aluehallintoviraston edustajan kanssa ja varmistaneet, miten tuoreimpia määräyksiä tulee tulkita käytännössä ja toimineet näiden ohjeiden mukaan.

Kaikkia toimintaohjeita on noudatettava kirjaimellisesti jokaisen joukkueen osalta.

VJS:n joukkuetoiminta toistaiseksi

 • Aktiivisessa lähitoiminnassa ovat tällä hetkellä U14-U20 (2007-syntyneet ja vanhemmat juniorit) ikäluokkien sekä U13 ja nuorempien junioreiden joukkueet. Ryhmillä on omat, toisistaan jonkin verran poikkeavat ohjeet;
 • Aktia Areenalla harjoittelevat lähtökohtaisesti vain seuran edustusjoukkueet sekä U13 ja nuoremmat joukkueet.
 • Hissikeskus-kentällä harjoittelevat lähtökohtaisesti seuran U14-U20 –joukkueet. Harjoittelu toteutetaan niin, että kenttäalueella on samanaikaisesti korkeintaan 50 ihmistä.
 • Myyrmäen Jalkapallostadionilla harjoittelee lähtökohtaisesti vain naisten edustusjoukkue.
 • Toiminta jatkuu ainoastaan harjoitusten muodossa. Ottelut, turnaukset yms. ovat kiellettyjä. Seuran sisäiset, eri ikäluokkien kesken pelattavat harjoitusottelut ovat sallittuja 8.5. alkaen näitä ohjeita noudattaen
 • Kaikkien joukkueiden harjoittelu voidaan toteuttaa lajinomaisesti, rajoittaen ei-välttämättömät lähikontaktit minimiin.

Muiden joukkueiden toiminta

 • Yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään kokonaan 30.11.2020 alkaen toistaiseksi. Keskeytys ei koske huippu-urheiluvaihetta, johon kuuluvat seuran naisten ja miesten edustusjoukkueet.
 • Jalkapalloliikunnan lasten ryhmistä Futistiimien ja Perhefutiksen toiminta jatkuu käynnissä olevan/käynnistyvän jakson vuorojen mukaisesti.
 • U6-ikäluokan toiminta käynnistyy toukokuussa.

Toiminnassa on ehdottomasti noudatettava tiukasti niin edellä mainittuja, kuin aiempiakin turvallisuusohjeita jotka löytyvät alta:

 • Kaikki ottelu- ja turnaustoiminta keskeytetään 30.11.2020 alkaen toistaiseksi. Seuran sisäiset, eri ikäluokkien kesken pelattavat harjoitusottelut ovat sallittuja 8.5. alkaen näitä ohjeita noudattaen.
 • Kaikkien joukkueiden harjoittelun tulee tapahtua oman joukkueen kesken ja pelaajien siirtymistä harjoitusryhmien välillä tulee välttää.
 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
 • Valmentajat, toimihenkilöt ja yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella (valmentajilla ja muilla toimihenkilöillä on maski käytössä harjoituksen aikana). Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Vanhemmat tai muut saattajat eivät voi tulla harjoitustiloihin (alle kouluikäisten osalta saattaminen on tarvittaessa mahdollista, mutta hallista tulee poistua välittömästi saattamistarpeen väistyttyä). Tämä määräys koskee niin sisä- kuin ulkotilojakin.
 • Harjoituksiin osallistuvat menevät kenttäalueelle, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet. Oman harjoituksen alkamista ei mennä odottamaan kenttäalueelle.
 • Jokaisella pelaajalla on harjoituksissa oma henkilökohtainen (kotona täytetty) juomapullo sekä oma henkilökohtainen liivi tai pelipaita. Liivi tai pelipaita tulee pestä jokaisen käytön jälkeen.
 • Joukkueet eivät käytä yhteisiä varusteita (mv-hanskat, liivit yms). Tötsiä, kartioita yms. tarvikkeita siirtävät vain valmentajat.
 • Pelaajat pukevat varusteet valmiiksi päälle kotonaan (pl. jalkapallokengät).
 • Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä. Avoinna olevien vessojen käyttö on sallittua (tilassa vain yksi henkilö kerrallaan).
 • Kentälle ei saa sylkeä. Mikäli joudut aivastamaan tai yskimään, tulee se tehdä hihaan tai paidan sisään.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoitukseen. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.

Pelaajien ja valmentajien turvallisuusohjeet kokonaisuudessaan

Turvallisuusohjeet kevät 2021 – pelaajat

Turvallisuusohjeet kevät 2021 – valmentajat

Matkustaminen

Vältä tarpeetonta matkustamista

Muistutamme VJS-perhettä, että koronavirus on edelleen suuri maailmanlaajuinen riski. Pandemian takia tilanne voi edelleen muuttua nopeasti ja ennalta-arvaamattomasti. Matkustaminen kohottaa tartuntariskiä, ja muuttuvien tai peruuntuvien matka-aikataulujen myötä yhteydet voivat peruuntua ja matkat takaisin kotimaahan estyä.

Viranomaisohjeistusten mukaisesti tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Näin ollen VJS:n joukkueet eivät toistaiseksi osallistu ulkomaisiin turnauksiin.

Paluu toimintaan matkan jälkeen

Koronatartuntojen määrä on viime aikoina edelleen lisääntynyt. Jotta jalkapallon pelaaminen säilyy ilman lisärajoituksia, joukkuetoiminnassa tulee olla äärimmäisen huolellinen ja vastuullinen, ja noudattaa tiukasti annettuja ohjeita käsihygieniaan, flunssaoireisiin sekä turvaväleihin liittyen.

Ulkomaanmatkalta palaavien pelaajien odotetaan toimivan THL:n ohjeistusten mukaisesti. Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, myös niiden maiden osalta, jotka on vapautettu matkustusrajoituksista.

Riskialueilta saapuvat VJS-pelaajat ja toimihenkilöt voivat osallistua toimintaan 14 päivän karanteenin jälkeen. Karanteenia voi lyhentää noudattamalla THL:n ohjeistusta.

Paluu toimintaan sairastumisen jälkeen

Mikäli pelaajalla tai joukkueen toimihenkilöllä on hengitystieoireita, ei toimintaan tule osallistua. Toimintaan voi palata takaisin THL:n antamien ohjeiden mukaisesti. Seuratoiminta vertautuu ao. linkin takaa löytyvässä tekstissä mainittuun varhaiskasvatukseen ja kouluun.

THL – Lapset ja koronavirus

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.
Koronaviruksen oireet

Lisätietoja koronavirusoireista THL:n sivuilta.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, toimitaan fiksusti ja vastuullisesti, ja pysytään terveinä!