VJS:n ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen

Sivu päivitetty 26.2.2021. Ohjeita tarkennetaan tarvittaessa ja aina uusien ohjeistusten, suositusten ja rajoitusten myötä.

Koronavirustilanne on alkavan syksyn myötä kääntynyt epäsuotuisaan suuntaan. VJS ohjeistaa alla olevilla ohjeilla joukkueitaan toimimaan vastuullisesti ja omalta osaltaan ehkäisemään viruksen leviämistä.

Valtioneuvosto tiedotti torstaina 25.2.2021, että Suomi ottaa maaliskuussa käyttöön järeämpiä rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttavat myös VJS:n toimintaan. Vantaan kaupunki antoi perjantaina 26.2. tarkemmat ohjeet harrastustoiminnan järjestämiseen ajalle 1.–31.3., ja näiden ohjeiden mukaan myös VJS toimintansa järjestää. Ohjeet pohjautuvat Vantaan häiriötilannejohtoryhmän ja Aluehallintoviraston päätöksiin. VJS ohjeistaa alla eritellyillä tavoilla joukkueitaan vastuulliseen ja turvalliseen toimintaan. Koko 26.2.2021 annettu tiedote löytyy täältä.

Kaikkia toimintaohjeita on noudatettava kirjaimellisesti jokaisen joukkueen osalta.

VJS:n joukkuetoiminta 1.–31.3.2021

 • 2008-syntyneiden ja vanhempien osalta siirrytään etätoimintaan
  • Joukkueiden toiminta jatkuu ohjattuna etätoimintana pääsääntöisesti joukkueiden normaalin tapahtumamäärän mukaisesti;
   • Esimerkki: joukkueella on normaalitilanteessa kolme harjoitusta / viikko –> joukkueella on 1.–31.3. kolme ohjattua etätapahtumaa viikossa
   • Etätoiminta tarkoittaa mm. ohjattua/ohjeistettua omatoimiharjoittelua, ohjattua etäharjoittelua, videopalavereita ja vastaavia
 • 2009-syntyneiden ja nuorempien osalta lähitoiminta jatkuu rajoitetusti
  • Toiminta jatkuu ainoastaan harjoitusten muodossa. Ottelut, turnaukset yms. ovat kiellettyjä
  • Harjoittelu tulee toteuttaa ilman lähikontaktia
   • Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan
   • Toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa on huolehdittava, että 2 metrin turvavälit tosiasiallisesti pystytään pitämään
 • Aikuisten edustusjoukkueiden toiminta jatkuu kuten tähänkin saakka
 • U6-ikäluokan käynnistäminen siirtyy huhtikuun alkuun. Tiedotamme asiasta tarkemmin myöhemmin.

Kaikki joukkuetoiminta järjestetään 1.–31.3.2021 välisenä aikana seuran omissa olosuhteissa Aktia Areenalla ja Hissikeskus-kentällä. Toiminnassa on ehdottomasti noudatettava tiukasti niin edellä mainittuja, kuin aiempiakin turvallisuusohjeita jotka löytyvät alta:

 • Yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään kokonaan 30.11.2020-31.3.2021 väliseksi ajaksi. Keskeytys ei koske huippu-urheiluvaihetta, johon kuuluvat seuran naisten ja miesten edustusjoukkueet.
 • Kaikki ottelu- ja turnaustoiminta keskeytetään 30.11.2020-31.3.2021 väliseksi ajaksi. Myöskään seuran sisäiset, eri ikäluokkien kesken pelattavat harjoitusottelut eivät ole sallittuja.
 • Kaikkien joukkueiden harjoittelun tulee tapahtua oman joukkueen kesken ja pelaajien siirtymistä harjoitusryhmien välillä tulee välttää.
 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
 • Valmentajat, toimihenkilöt ja yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella (valmentajilla ja muilla toimihenkilöillä on maski käytössä harjoituksen aikana). Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Vanhemmat tai muut saattajat eivät voi tulla sisätiloihin (alle kouluikäisten osalta saattaminen on tarvittaessa mahdollista, mutta hallista tulee poistua välittömästi saattamistarpeen väistyttyä). Tämä määräys koskee niin sisä- kuin ulkotilojakin.
 • Harjoituksiin osallistuvat menevät kenttäalueelle, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet. Oman harjoituksen alkamista ei mennä odottamaan kenttäalueelle. Seura tiedottaa vuoroista ja sisätilojen kokoontumisalueista erikseen viikonlopun aikana.
 • Jokaisella pelaajalla on harjoituksissa oma henkilökohtainen (kotona täytetty) juomapullo sekä oma henkilökohtainen liivi tai pelipaita. Liivi tai pelipaita tulee pestä jokaisen käytön jälkeen.
 • Joukkueet eivät käytä yhteisiä varusteita (mv-hanskat, liivit yms). Tötsiä, kartioita yms. tarvikkeita siirtävät vain valmentajat.
 • Pelaajat pukevat varusteet valmiiksi päälle kotonaan (pl. jalkapallokengät).
 • Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä. Avoinna olevien vessojen käyttö on sallittua (tilassa vain yksi henkilö kerrallaan).
 • Kentälle ei saa sylkeä. Mikäli joudut aivastamaan tai yskimään, tulee se tehdä hihaan tai paidan sisään.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoitukseen. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.

Aikuisten huipputason joukkueet, naisten ja miesten edustusjoukkueet, harjoittelevat ohjeistusten mukaan normaalisti, turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Jalkapalloliikunnan lasten ja nuorten ryhmien toiminta käynnistyy asteittain viikolla 6.

Pelaajien ja valmentajien turvallisuusohjeet kokonaisuudessaan

Turvallisuusohjeet helmikuu 2021 – pelaajat

Turvallisuusohjeet helmikuu 2021 – valmentajat

Matkustaminen

Vältä tarpeetonta matkustamista

Muistutamme VJS-perhettä, että koronavirus on edelleen suuri maailmanlaajuinen riski. Pandemian takia tilanne voi edelleen muuttua nopeasti ja ennalta-arvaamattomasti. Matkustaminen kohottaa tartuntariskiä, ja muuttuvien tai peruuntuvien matka-aikataulujen myötä yhteydet voivat peruuntua ja matkat takaisin kotimaahan estyä.

Viranomaisohjeistusten mukaisesti tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Näin ollen VJS:n joukkueet eivät toistaiseksi osallistu ulkomaisiin turnauksiin.

Paluu toimintaan matkan jälkeen

Koronatartuntojen määrä on viime aikoina edelleen lisääntynyt. Jotta jalkapallon pelaaminen säilyy ilman lisärajoituksia, joukkuetoiminnassa tulee olla äärimmäisen huolellinen ja vastuullinen, ja noudattaa tiukasti annettuja ohjeita käsihygieniaan, flunssaoireisiin sekä turvaväleihin liittyen.

Ulkomaanmatkalta palaavien pelaajien odotetaan toimivan THL:n ohjeistusten mukaisesti. Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, myös niiden maiden osalta, jotka on vapautettu matkustusrajoituksista.

Riskialueilta saapuvat VJS-pelaajat ja toimihenkilöt voivat osallistua toimintaan 14 päivän karanteenin jälkeen. Karanteenia voi lyhentää noudattamalla THL:n ohjeistusta.

Paluu toimintaan sairastumisen jälkeen

Mikäli pelaajalla tai joukkueen toimihenkilöllä on hengitystieoireita, ei toimintaan tule osallistua. Toimintaan voi palata takaisin THL:n antamien ohjeiden mukaisesti. Seuratoiminta vertautuu ao. linkin takaa löytyvässä tekstissä mainittuun varhaiskasvatukseen ja kouluun.

THL – Lapset ja koronavirus

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.
Koronaviruksen oireet

Lisätietoja koronavirusoireista THL:n sivuilta.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, toimitaan fiksusti ja vastuullisesti, ja pysytään terveinä!