VJS-kasvatti Marko Kolsi palaa kasvattajaseuraansa kehitystehtäviin

IMG_1958

Marko Kolsi palaa kasvattajaseuraan. Pelaajasta kehitystehtäviin.

Kansainvälistä, saattaa joku huudahtaa, sillä kovan luokan pelintekijä Marko Kolsi astuu 1.12.2015 VJS:n riveihin ja näin VJS:n 11 päätoimisen kentällinen on valmis.

Kolsi on tehnyt pitkän kansainvälisen pelaajauran pelaten muun muassa Hollanin ja Slovenian pääsarjoissa ja Willem II –seuran riveissä UEFA CUP:ia. Lisäksi hän on käynyt läpi kaikki nuorisomaajoukkueet ja pelannut seitsemän U21-maaottelua. Viime vuosina Kolsi on opiskellut Tanskassa palvelujohtamista erityisalueenaan urheilu- ja tapahtumatuotanto.

– Markosta saamme kovan luokan osaajan alueille, joissa haluamme harppoa kovaa vauhtia eteenpäin, VJS:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne perustelee Kolsin palkkausta

PK-35 Vantaa taustalla työkokemuksensa jalkapalloseura-arjesta hankkinut Kolsi lähtee VJS:ssa kehittämään erityisesti B- ikäisten poikien ja sitä vanhempien huipulle pyrkivien pelaajien pelaajapolkua sekä seuran markkinointiviestintää ja yritysyhteistyötä. Lisäksi hän toimii seurassa valmentajien tutorin tehtävissä, 2001-syntyneiden apuvalmentajana sekä jatkaa A-poikien joukkueen valmentajan tehtävissä.

– Tuntuu lähtökohtaisesti unelmatyöltä kehittää nuorten pelaajien harjoitteluympäristöä ja osallistua valmennukseen, Kolsi kertoo.

VJS-kasvatti palasi Vantaalle ja PK-35 Vantaan riveihin vuonna 2014 mutta sydämen rytmihäiriöt pakottivat Kolsin kentän reunalle ja hän jatkoi jalkapallon parissa PK-35 Vantaan toimistomanagerina ja VJS:n sekä PK-35 Helsingin yhteisen A-poikien joukkueen valmentajana ja joukkueenjohtajana.

– Minulle on suuri kunnia päästä mukaan kasvattajaseurani toimintaan. Olen ilolla ja ihastuksella seurannut VJS:n toiminnan nykyistä laatua ja kehitystä siitä, kun joskus aikanaan Suomessa pelasin nuorena pelaajana, Kolsi kuvaa uutta työnantajaansa.

Yli 16-vuotiaiden harjoittelu halutaan tulevaisuudessa järjestää niin, että huipulle pyrkiminen on VJS:ssa vahvasti mahdollista. Kolsilla on projektin johtajan vastuu tästä kehitystyöstä mutta kehitystyössä on mukana koko päätoimisten tiimi.

– Markolla on näkemystä ja kokemusta kansainvälisiltä kentiltä, tehtävään sopiva koulutus ja hän on erinomainen tiimipelaaja. Odotamme huikeaa yhteistä matkaa, Yli-Rinne intoilee

Kolsi onkin valmis tarttumaan tehtäväänsä ja sen tuomiin tavoitteisiin innolla.

–  Haluan tuoda oman osaamiseni ja energiani VJS:n käyttöön ja seuran kehittämiseen. Haluamme yhdessä tarjota alueen nuorille pelaajille mahdollisimman laadukkaan kasvualustan, jossa parhailla on tie siirtyä ammattilaispelaajaksi ja jossa kaikki saavat apuja jalkapallouralle ja tulevaisuuden työelämään, Kolsi piirtää suuntaviivat tulevalle työlleen.

– Lisäksi näen seurassa ison potentiaalin ja meitä VJS-henkisiä taitaa olla jo aika suuri joukko, Kolsi päättää.

Kolsi aloittaa joulukuun alusta. Lämpimästi tervetuloa!